2012. gada 14. februāris

Ko sēsi to pļausi


Sēklu Dievs radīja tāpat kā zemi, tā viņš tai deva spēju augt un vairoties. Viņš sacīja lai zeme izdod zaļu zāli, stādus, kas nobriedina sēklu un augļu kokus, kas nes katrs savu sēklu.
·1.Mozus 1:11-12
·Ps.33:9
·Ps. 65:10-12
Ja cilvēka roka nedarītu savu daļu, sēklas sēšanā, tad arī nebūtu pļaušanas.
Katra sēkla dod augļus pēc savas kārtas, tā tas arī ir cilvēku dzīvē, mums visiem ir jāsēj līdzcietības un mīlestības sēkla, jo ko sēsim to arī pļausim. Tas, kas dzīvo sev, tas sēj miesā, un no tās miesas pļaus samaitātību. Dievs nevienu neiznīcina, katrs aizgājis bojā, katrs sevi ir iznīcinājis, katrs, kas apspiež sirdsapziņas mudinājumu sēt neticības sēklu, un tā noteikti nesīs savus augļus.
·Gal.6:7
·Jes. 32:20
Kas skopi sēj, tas arī skopi pļaus, bet kas bagātīgi sēj tas arī bagātīgi pļaus.
·2.Kor. 9:6
Sēt virs ūdeņiem nozīmē pastāvīgi ieguldīt Dieva dāvanas, kas bagātīgi sēj tas arī bagātīgi pļaus.
·Lūkasa 6:38
·Jāņa 12:24
Mūsu augsnei ikdienas ir jāpievērš uzmanība, lai tajā neieviestos nezāles. Tas, kas sēklai liek augt un pēc tam kopj ir Dievs. Tāpēc mums savs sirds dārzs ir jātur tīrībā. Jāsēj mīlestība vienam pret otru, lai arī mēs varētu nopļaut saticību un to lietot visu Dieva godam, tāpat jāsēj ticību, lai būtu vairāk pakļautības un visu slikto atmestu.
·Mat.13:1-9
·Mat. 13:18-23
·Mat. 13:37
Jēzus ir nācis uz zemes lai izplatītu savu sēklu. Sējējs  sēj ar vārdu. ’’Kristus nācis lai pasaulē parādītu patiesību. Mūsu galvenā sēkla ir Dieva vārds. Katrā sēklā ir ielikta spēja dīkt, Dieva vārdā ir arī dzīvība. Kristus saka ko es jums runāju ir gars un dzīvība.
·Jāņa 6;63
Katrā Dieva vārdā ir spēks, tas, kurš ticībā uzņem vārdu, tas uzņem sevī dzīvību un viņa raksturu katra sēkla nes augļus pēc savas kārtas. Ja pareizi sēsi sēklu, tad augs un tā uzņems dzīvību, ja ticībā savā dvēselē uzņemsi dzīvību un raksturu. Mums arī jāsēj sava sēkla lai tā vairotos. Mums jākopj savs sirds dārzs, lai arī mēs ko varētu pļaut, ar kādu mēru sēsim, ar tādu arī pļausim. Ja ar asarām sēsit tad ar gavilēm pļausit. Kā dārzniekam vajag apstrādāt savu zemi, tāpat mums vajag kopt savus laukus, lai būtu ko novākt. Jāņa 15.Nodaļā ir teikts es esmu vīna koks, jūs tie zari, kas nenes augļus tiks nocirsti un izmetami laukā.  Sēkla ir tas vienīgais vārds, kā tu vari ietekmēt tavu nākotni. Tas ko tu sēj šodien nosaka tavu nākotni, tāpēc, ka cilvēks nopļaus tikai to ko iesēs. Nav ražas ja nav iesēta ja nav iesēta noteikta sēkla. Katrā auglī ir sēkla, tāpēc, ka tālākā augšana un attīstība un vairošanās nav iespējam bez sēklas.  Tev jāiemācās uzticīgi sēt sēklas jebkurā tavas dzīves sfērā, kurā tu vēlies redzēt ražu un vairošanos.’

·Mat. 4:24-29
Augšana tas ir process tā nenotiek vienas dienas laikā. Ja mēs gribam redzēt visu Dieva valstības pieaugumu, tad mums ir jāsēj. Bez sēšanas tukšums, vai jūs sējat valstības sēklas? Ja, jā vai gaidāt ražu?
·Ps.126:5-9
Bībele apgalvo, ka raža būs katram sējējam. Ja jūs neko negaidiet, tas tā ir tikai tāpēc, ka jūs neko nesējat.  Katrs, kurš sēj, viņš var un viņam ir jāgaida, sēkla augs pakāpeniski raža neparādās uzreiz.  Tas kā man nav šodien nevar mani padarīt par nepateicīgu, par kurnētāju,un tieši pretēji man jābūt pateicīgam par to , kas jau bija un paļaujas .  Ja Dievs dzīvo tavā sirdī, tad tev jau ir Dieva valstības sēkla, ej un met sēklu citu cilvēka sirdī .  Dievs aicina aktīvi sēt viņa vārdu un gaidīt ražu. Nav pamata gaidīt pārmaiņas ja mēs neko neesam sējuši. Dievs vēlas ar mums izplatīt savu valstību.
·Mk. 4:30-32
Tev ir sēkla no Dieva. Neskaties uz savas sēklas izmēru katrā sēklā pat vismazākā ir apslēpts. Dieva valstībā nav nenozīmīgas sēklas. Svarīgs nav sēklas izmērs, bet pati sēšana, sēj sēklu katru dienu, tāpēc, ka katra sēkla ir svarīga. Mēs bieži nenovērtējam vai nepievēršam uzmanību, kas mums ir dots, kas mums ir šodien sēj un Dievs tevi pārsteigts. Gaidi ražu.
Jo Ko sēsi to arī pļausi.
Āmen
1.Kēņu 10:6-7 Kāpēc šodien tik maz cilvēku tic Kristum mīl un kalpo? Jo vairums no viņiem par Jēzus bagātību un lielo svētību neko nezin. Ja cilvēce zinātu kādas izmaiņas, dzīves jēgu- bagātību un apmierinājumu dod ticība Jēzum Kristum, viņi bez vilcināšanās steigtos pie viņa. ....        Mums ir jāstāsta un arī citiem cilvēkiem par Jēzu Kristu, lai ar daudzi neteiktu, ka man neko neviens nav teicis. Cilvēki nezin,. ko Jēzus var izmainīt dzīvi, un ka var dot grēku piedošanu un mūžīgo dzīvību. Dzejas rindas... Sakiet to vēl. Sakiet to vēl. Jēzum par kritušo cilvēci žēl! Lai viņa druvā neviens nevar teikt, mums par Jēzu nekad nav sacīts. Sal. Pam. 6:10-11; Sal. Pam. 26:14
Nekas nav dzīvē sliktāks, kā slinki cilvēki. Bieži tas sākas ar nevīžību vai ar laiku pāraug slinkumā. To var labi novērot laukos. Ir skaistas lauku mājas ar nekopotiem augļu dārziem, bet turpat netālu stāv māja, kur dārzā nav neviena kociņa. Par ko tas liecina? Par cilvēka slinkumu. 1) Lai būtu augļi ir jāstrādā! Mums pašiem jāpieliek pūles, lai ko sasniegtu. Kur mēs izlietojam savus spēkus? Cilvēku primārais mērķis ir nauda, pēdējā vietā liek Dievu. Kādu vietu tu savā dzīvē Dod Dievam?’’Ko cilvēki sēj to arī pļauj’’ Sal. pam. 12:1 Jo ko mēs spējam padarīt jaunībā vecumā būs grūtāk. Dzejas vārdi:-Vel laika tik daudz, bet dzīve jau nastas veļ. Nospiež vilšanās, sirds jau gurda top, rūpes melnus spārnus ceļ. Mums vel ir jāstrādā, ātri, kamēr lapas vel čukst. Mums jāveic savs dzīves uzdevums. Būs viss padarīts atliks laika gan. Arī kalpot Tev, ak, Kungs! Mēs nevaram nolikt Dieva darbus beidzamā vietā, laiks skrien, kā vēja spārniem. Jēk. 4:2; Ps. 126:5; Jer. 8:20-22. Arī šodien daudzi miljoni laužu dzīvo un iet pretī mūžībai neatpestīti nezinot kur to pavadīs. Mums ir jāsatver Dieva Svētā Grāmata Bībele un jālasa kā iegūt pestīšanu. Ap.d. 16:30-31; Jņ. 9:4 Daudzi nesaprot, ka mēs dzīvojam beigu laikā, par ko tas vēsta? Mēs, cilvēki esam pasaules tīrums, kas nes augļus. Kaut Dievs aizdegtu mūsu sirdis par bojā ejošo tautu, un mēs steigtos palīgā. Āmen! Jāņa ev. 3. nodaļa Lai piedzimtu no augšienes Tev sevi ir jāatzīst par grēcinieku, jāizsūdz savu grēki Jēzum Kristum. Āmen!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru