2010. gada 6. aprīlis

Personīgas attiecības ar Dievu


PERSONĪGĀS ATTIECĪBAS AR DIEVU.

Dievs Tevi radīja piešķirdams tev vērtību.
Dievs Tevi mīl un vēlas veidot PERSONĪGAS attiecības ar TEVI.
Bībele saka, ka Tevi ir radījis Dievs. "..Tu mani veidoji un piešķīri man ķermeni manas mātes miesās." (Psalms 139:13-14)
 
Dievs Tevi mīl. "Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību." (Jāņa evaņģēlijs 3:16)

Dieva nodoms Tavai dzīvei. [Kristus saka] "Es esmu nācis, lai tiem būtu dzīvība un pārpilnība." (Jāņa evaņģēlijs 10:10)

CILVĒKS ir grēcīgs un ŠĶIRTS no Dieva ...
tāpēc mēs nevaram Viņu IEPAZĪT PERSONĪGI un piedzīvot Viņa MĪLESTĪBU.
Cilvēki ir grēcīgi. "Jo visi ir grēkojuši, un visiem trūkst dievišķās godības." (Pāvila vēstule romiešiem 3:23)
Mēs bijām radīti personīgām attiecībām ar Dievu, bet stūrgalvība lika mums iet pašiem savu ceļu, un attiecības pārtrūka. Šo paštaisnību, kas izpaužas kā aktīva pretošanās vai vienaldzība pret Dievu, Bībele sauc par grēku.
Cilvēki ir šķirti no Dieva. "Jūsu pārkāpumi jūs attālina no jūsu Dieva..." (Jesajas grāmata 59:2) "Grēka alga ir nāve..." (Pāvila vēstule romiešiem 6:23)

J Ē Z U S KRISTUS ir vienīgais DIEVA ATRISINĀJUMS mūsu GRĒKAM.
T I K A I caur viņu mēs varam iepazīt Dievu un piedzīvot Viņa mīlestību.

 
Viņš nomira mūsu vietā. "Bet Dievs Savu mīlestību uz mums pierāda ar to, ka Kristus par mums miris, kad vēl bijām grēcinieki." (Vēstule romiešiem 5:8)
 Viņš augšāmcēlās no mirušajiem. "Kristus ir miris par mūsu grēkiem (..) Viņš aprakts un trešajā dienā augšāmcēlies (..) Viņš ir parādījies Kēfam, pēc tam tiem divpadsmit. Pēc tam Viņš ir parādījies vairāk nekā pieci simti brāļiem..." (Pāvila 1. vēstule korintiešiem 15:3-6) Viņš ir vienīgais ceļš pie Dieva. "Jēzus viņam saka: "ES ESMU ceļš, patiesība un dzīvība; neviens netiek pie Tēva kā vien caur Mani." (Jāņa evaņģēlijs 14:6)

Mums ir P E R S O N Ī G I JĀPIEŅEM Jēzus Kristus par savu KUNGU un GLĀBĒJU ...
.. un tad mēs varēsim P I E D Z Ī V O T Viņa mīlestību.


 Mums jāpieņem Kristus. "Bet cik Viņu uzņēma, tiem Viņš deva varu kļūt par Dieva bērniem, tiem, kas tic Viņa vārdam." (Jāņa evaņģēlijs 1:12)
 Mēs pieņemam Kristu ticībā
. "
"Jo no žēlastības jūs esat pestīti ticībā, un tas nav no jums, tā ir Dieva dāvana. Ne ar darbiem, lai neviens nelielītos." (Pāvila vēstule efeziešiem 2:8-9)

 Pieņemot kristu, mēs piedzīvojam jaunu piedzimšanu (lasiet Jāņa evaņģēlijā 3:1-8).
Mēs pieņemam Kristu, personīgi ielūdzot Viņu savā dzīvē.

[Kristus saka] "Redzi, Es stāvu durvju priekšā un klaudzinu. Ja kas dzird Manu balsi un durvis atdara, Es ieiešu pie viņa.." (Atklāsmes grāmata 3:20)
Ļaut ienākt Kristum mūsu dzīvē nozīmē:
~ atzīt vajadzību pēc Viņa; ~ novērsties no sevis un pievērsties Kristum (grēku nožēla);
~uzticēties Kristum, ka Viņš ienāks mūsu dzīvē, piedos grēkus un veidos mūs par tādiem cilvēkiem, kādus Viņš vēlas mūs redzēt.
 Nepietiek tikai atzīt, ka Jēzus Kristus ir Dieva Dēls un ka Viņš ir nomiris pie krusta par mūsu grēkiem. Arī ar emocionālu pārdzīvojumu ir par maz. Mēs pieņemam Kristu ticībā, un tā ir mūsu izvēle.

·      Ps.100

1.Kor 1.Nodaļa 3-9pantam žēlastība jums un miers no Dieva, mūsu Tēva, un Kunga Jēzus Kristus!
 Es pateicos Dievam vienmēr jūsu dēļ par žēlastību, kas jums ir dota Kristū Jēzū,
 jo ar Viņu jūs esat kļuvuši bagāti visās lietās viscaur vārdos un atziņā,  tāpēc, ka Kristus liecībai ir likti stipri pamati jūsu vidū, tādēļ jums netrūkst nevienas dāvanas, un jūs sagaidāt mūsu Kunga Jēzus Kristus parādīšanos.
Viņš jūs arī darīs stiprus līdz galam, nevainojamus mūsu Kunga Jēzus Kristus dienā.
 Dievs ir uzticīgs, kas jūs aicinājis Sava Dēla Jēzus Kristus, mūsu Kunga, sadraudzībā.

Tiem kas viņam tic viņš ir dāvājis mūžīgo dzīvību.
1.Jāņa 1:9 - Ja atzīstamies savos grēkos, tad Viņš ir uzticīgs un taisns, ka Viņš mums piedod grēkus un šķīsta mūs no visas netaisnības.

Viņš ir mūsu pestītājs, kas mūs glābj. Dievs mums ir vajadzīgs, bez Dieva dzīve ir tukša.
Neviens no tukšu nevar aizpildīt kā tikai Jēzus Kristus un viņa vārds.

Stāties pretim velnam lai tas bēgtu no mums. Mums ir jāatceras cīņas ieroči, caur kuriem Dievs gribēja glābt.

Atklāsmes 12:11 - Ja atzīstamies savos grēkos, tad Viņš ir uzticīgs un taisns, ka Viņš mums piedod grēkus un šķīsta mūs no visas netaisnības.

Ticībā ieej Dieva Tuvumā.
Mums ir dots apsolījums Lūdziet Garā savienojoties ar viņu Garā un patiesībā.
Mums ir iespēja atsacīties no tā, kas ļauns Dievs grib mūs audzināt.

Kā mēs praktiski varam Dieva vārdu?
Velns bēgs no Jums. Sātans mūk no mums, viņš ir pilnīgi zaudētājs .Kristieši ir uzvarējuši ar tā Jēra asinīm!
Ja mēs nesaņemam atbildi uz Lūgšanu nevar ļaut pārvērsties ļaunumam lai nav dusmas, lai nav jādusmo uz Dievu.
Jēzus ir pasaules pestītājs, Ja dzirdat manu balsi neapcietiniet savu sirdi.
Ej Gaismu tad tumsa zudīs.
Kolosiešiem 18 nodaļa 3 pants - Un visu, ko vien jūs darāt vārdos vai darbos, to visu dariet Kunga Jēzus Vārdā, pateikdamies Dievam Tēvam

Efez. 4. Nodaļa - visā pazemībā, 2.lēnībā un pacietībā, cits citu panesdami mīlestībā,
7 Bet ikvienam no mums piešķirta žēlastība tādā mērā, kādā to Kristus mums ir dāvinājis.
15 Bet patiesi būdami mīlestībā, visās lietās pieaugsim Viņā, kas ir mūsu galva, proti, Kristus.
32 Bet esiet cits pret citu laipni un žēlsirdīgi; piedodiet cits citam, kā arī Dievs Kristū jums ir piedevis.

Ko Cilvēks sēs to ar pļaus? Cilvēki dzīvē grib saņemt mīlestību. Mūsu dzīvē ir lietas, kuras ir vienreizējas, citas atkārtojas. Jēzus Kristus ir vienreiz upurēts, lai cilvēki grēkus no sirds nožēlojot, saņemtu pilnīgu brīvību dzīvē. Lūgsim Dievam, lai šķīstī mūs dārgajās asinīs, lai mēs patiesi kļūtu brīvi. Un atgriežoties uz Patiesības Ceļa, mēs iemīlētos tik dziļi un patiesi Dievā, lai laiks, kad neesam kopā kambarī, bet ikdienas darbos, mēs ar nepacietību gaidītu nākamo brīdi, kad varētu būt kopā vienatnē – tikai es un Dievs! Tādēļ atvērsim savu sirdi pilnībā, nevis tikai daļēji, atdosim katru tumšāko sirds nostūri, lai Dievs to apgaismo un izmaina, lai tas būtu šķīsts Dievam patīkams!

·      71.psalms

Nepadosimies sātanam, bet jāiet uz priekšu ar Dievu. Dievs vēlas, lai es viņam uzticētu visu pilnībā! Dievs ir mans Dievs, Viņš mani stiprinās grūtībās, pārbaudījumos, kārdinājumos, lai tiem tiktu pāri! Paklausīsim Dievam, lai Viņam patiktu, lai Viņā kļūtu brīvi, šķīsti, svēti! Sāksim ar mazām lietām, ja vēlamies tikt kādreiz pielaisti pie lielām lietām!

Jer.11:4 - paklausiet Manai balsij un dzīvojiet tā, kā Es jums pavēlu, tad jūs būsit Mana tauta un Es būšu jūsu Dievs.

 Jāņa 7:37-38 - ja kam slāpst, tas lai nāk pie Manis un dzer!
Kas Man tic, kā rakstos sacīts, no viņa miesas plūdīs dzīva ūdens straumes."

Mūsu Kungs un pestītājs dzird mūsu katru lūgšanu. Vai tu pazīsti Jēzu, Kurš dara lielas un brīnišķas lietas? Jēzū Kristū ir atbrīvošana. Ja mēs paļaujamies uz Viņu.

Dievu slavēt ir brīnišķīga lieta. Dievu slavējam tad, kad piedzīvojam atbildes un mūsu lūgšanām. Mēs visi esam mācekli un ejam pa Viņa pēdām. Dievs gaida, kad mēs ticībā tuvosimies Viņam. Jēzum Kristum ir vienīgi gods un Slava. Atsacīsimies no grēka, ikkatras lietas, kas Dievam nav patīkamas mūsos gan mājās, gan darbā, gan citur, būtu Jēzus atpestīti - Jēzus asinīs. Paklausot Jēzum, mēs tiksim atbrīvoti.

Sātans ir atnācis, lai cilvēku apzagtu un novest līdz nāvei. Ja mēs esam sadraudzībā ar Dievu, tad mūsos plūst Dieva žēlastība. Dievs ļauj sadzirdēt Savu balsi. Lēnprātību un paklausību runāsim saprotamā valodā – lai nebūtu tikai vārdi, bet arī darbi, mūsu rīcība un darbi runā otra dzīvē visskaļāk.

Pāvila Vēstule Rom.12 nodaļa. - Svētījiet tos, kas Jūs vajā. Lai mēs kalpojam tam Kungam no sirds. Netiekties pāri noliktam mēram, bet tiekties tādam mēram, kuru Dievs mums ir katram nolicis. Ticība parādās darbos.

Dievs aicina atjaunoties Garā, ja dzīvosim Garā, tad miesas darbus nepadarīsim. Bet darīsim labo. Lūgsim, lai Dievs izlej savu Svēto Garu.

Rom.12:2 - Un netopiet šai pasaulei līdzīgi, bet pārvērtieties, atjaunodamies savā garā, lai pareizi saprastu, kas ir Dieva griba: to, kas ir labs, tīkams un pilnīgs.

1. Dievs tevi mīl!
Dievam ir plāns tavai dzīvei. Viņš vēlas, lai tev ar Viņu būtu personīgas attiecības un lai caur tām varētu tev Sevi atklāt. Kāpēc tik daudziem pieaugušajiem un bērniem nav šādu attiecību?
2. Attiecības ar Dievu ir sagrautas mūsu grēka dēļ!
Tāpēc mēs nevaram iepazīt Dieva plānu un piedzīvot Viņa mīlestības atklāšanos.
Kas ir grēks?
Dievs vēlas, lai tev ar Viņu būtu attiecības. Mēs ceram un plānojam izveidot savu dzīvi paši bez Dieva, un Bībele sauc par grēku. Tāpat pastāv daudz grēku veidu, kas visi izriet no šī viena grēka.

Kādas ir grēka sekas?
Tavs grēks tevi atdala no Dieva!
Grēka rezultāts ir nāve!
Kā mēs varam atbrīvoties no grēka?
Jēzus ir vienīgais Ceļš. Tikai ejot pa to, tu spēsi atstāt savu grēku un atrast attiecības ar Dievu - Tēvu. Jēzus atnāca uz šīs zemes priekš mums un nomira pie krusta - par bērnu un viņu vecāku grēkiem. To darot, Viņš mūsu vietā uzņēmās uz Sevis visus mūsu grēkus un vainas, caur Savu nāvi mūs atpirkdams no tiem. Pateicoties tam, mēs varam ik brīdi nākt pie Kunga Jēzus un lūgt Viņam piedošanu. Dzīvosim tā, lai neapbēdinātu Dievu, un nebūtu, ko nožēlot, jo esam Viņa izmainīti – svētdarīti - brīvi
3. Tu vari iegūt attiecības ar Dievu, ja pieņem Jēzu Kristu savā dzīvē kā savu tālāko vadoni un īpašnieku un tālāk paklausi Viņa norādījumiem.
Tas nozīmē, ka tu atzīsti Viņu par Kungu savā dzīvē un:
- atzīsti savu vainīgumu (nevaino citus), no sirds nožēlo izdarīto
- pieņem Viņa piedošanu
- uztici Viņam tālāko savas dzīves vadību (katru tumšāko vietu sirdī, domās, rīcībā)
- un esi gatavs atstāt savu paša dzīves vadību (esi gatavs paklausīt Dievam – Viņa Vārdā)
Tagad tu vari uzticēt VIŅAM savu dzīvi un pieņemt VIŅU savā sirdī kā savas dzīves Kungu!

4. Kristieša augšanas process
Kristieša dzīve - tas ir pastāvīgs augšanas un pieaugšanas process. Tavas attiecības ar Dievu padziļinās, ja tu uzturi ar Viņu attiecības un topi paklausīgs Viņam visos gadījumos, kad Viņš tevi maina un veido, un visā šajā procesā tu aizvien vairāk Viņam uzticies.
Daži praktiski norādījumi izaugsmei:
Cik vien iespējams ātrāk seko sava Kunga pavēlei: "Atgriezieties no grēkiem un liecieties kristīties ikviens Jēzus Kristus Vārdā, lai jūs dabūtu grēku piedošanu un saņemtu Svētā Gara dāvanu" (Apustuļu darbi 2:38).
Necenties dzīvot savu kristieša dzīvi ar saviem paša spēkiem, bet tiecies dzīvot priecīgā paļāvībā un uzticībā Svētā Gara spējām, kas darbojas caur tevi.
Ikdienas lasi Bībeli, jo tagad Dievs uz tevi runās caur Savu Vārdu. Tā tu aizvien ātrāk un vairāk izpratīsi Dieva plāna atraisīšanos, kas darboties cauri tavai dzīvei. (Iesāc lasīt ar Jāņa evaņģēliju.)
Katru dienu iesāc un noslēdz ar lūgšanu. Mācies atrasties kontaktā ar Dievu visu laiku. Tu vari Viņam uzticēties arī savā skolā, mācībās, darbos, kalpošanā, attiecībās ar citiem.
Būt par kristieti nenozīmē būt vienam. Meklē un uzturi kontaktu ar citiem ticīgajiem - bērniem un pieaugušajiem. Meklējiet, kā jūs varat viens otru caur savām attiecībām un savstarpējām lūgšanām stiprināt un uzturēt. Neturi savu ticību tikai pie sevis, bet dod arī citiem, lai tie ieraudzītu tavu jauno dzīvi, ko raksturo Kristus atrašana. Stāsti saviem draugiem paziņām, ko Dievs darījis Tavā dzīvē, esi ar viņiem kopā pēc iespējas vairāk, lai viņi varētu mācīties no Tavas attieksmes un rīcības, dodot viņiem priekšzīmi kā dzīvot.
Mēs itin visā meklējam Dieva suverēno gribu un vēlamies izzināt dziļi, ko Dievs no mums vēlas izveidot un sasniegt, un mūsu garīgā dzīve izaugs kā paša Dieva stādīts koks. Viss vajadzīgais tiks pievienots mūsu dzīvēm bez mūsu pašu pūliņiem to sasniedzot! Mums pūles jāpieliek, lai pavadītu pēc iespējas vairāk un ikdienas vairāk laika ar Dievu, ar Dieva Vārdu, un to savā dzīvē izdzīvojot mājās, skolā, mācībās, darbos un attiecībās ar tuviniekiem, draugiem, paziņām. Tas nozīmē, ka Viņš pats tagad īstenos visus Savus darbus mūsos un caur mums. Un tas būs brīnišķīgi!









1 komentārs:

  1. Mūsu attiecības ar Dievu ir kad mēs kambarī pusi laika veltam Bībeles lasīšanai un pusi laika lūgšanai un vajadzībām. Lūgšanai nozīmē vispirms meklēt Dievu pašu un nevis Viņa roku. Ko tad lūgt? Ir jāmeklē Bībelē visprims kāds ir Dievs. Viņš ir Jehova Jahve (pilnīgs - pašpietiekams), Jehova Rafa (Ārsts), Jehova Šama (vienmēr klātesoš), Elohim (Radītājs), u.t.t. Un pārdomāt par Viņu pašu un Viņa īpašībām, darbiem un varenību. Runāt ar Viņu par VIņu. Un slavēt, apbrīnot Dievu par to kāds Viņš ir! un pēc tam lūgt par kalpošanu, par svētībām un par citām lietām.

    Dainis

    AtbildētDzēst