2011. gada 13. decembris

Gara dāvanas

Gara dāvanas 1. Kor.12
1.Kor.12:1
Dievs grib lai mēs zinātu viņa gribu attiecībā uz spēku un viņa Gara izpausmēm. Viņš vēlas redzēt pastāvīgi alkstošus pēc viņa Gara. Dievs grib lai mes saprastu kas ir Gara dāvanas un lai mēs patiesi tiektos sasniegt vislabāko dāvanu ceļu kas mums tālāk noradīs uz turpmāko gājumu. Mums ir ļoti jālūdz Dievs par šīm dāvanām savā dzīvē
Mūsu Garīgākais stāvoklis ir visai nopietns, jo saņēmuši Gara Kristību mēs nevirzāmies tālāk, bet paliekam stāvot uz vietas. Dieva klātbūtnē mēs atrodam spēku, svētības pārliecību un mieru.
1.Kor.12:3
Pats galvenais ir atzīt Jēzu par savu Kungu( Rom:10:9; Rom. 14:9)
Bet mēs nenomaldīsimies un nekļūdīsimies ja pastāvīgi paaugstināsim un Slavēsim Kungu Jēzu Kristu. Dievs ir mums paredzējis tikt piepildītiem ar Garu. Nav labi ja mūsu kauss ir tikai piepildīts līdz pusei mūsu kausam pastāvīgi jābūt pāri plūstošam.
1.Kor.12:4
1.Kor.12:4-6
Dievs grib, lai mēs ietu no ticības ticībā no spēka spēkā, no pilnības pilnībā.
Gremdējoties viņa dziļumos un ticiet, ka Dievam ir viss priekš jums, ka spējat visu tā Kunga spēkā kas jūs dara stiprs Dievs Jūs stiprinās.
Ap.d. 3:4
Ap.d. 3:6

Viss jums ir iespējams ja ticat Dievam.
1.Kor.12:8
Ja meklēsim Dievu tad mēs uzzināsim viņa domas un plānus tad mums nāk Gara atklāsmes un vārds no viņa.
Atziņas vārds un ticība
1.Kor, 12:8-9
Pāvila Vēstule Efeziešiem 4.nodaļā ir sniegts aicinājums mums censties saglabāt vienotību Garā jo ir tikai viena miesa, Gars, viens Kungs ,viena ticība ,viena kristība ,viens visu Dievs un visu Tēvs.
1.Kor.1-13 Pāvils saka, ka mēs visi esam ar vienu Garu kristīti vienā miesā un ka visi esam dzirdināti no viena Gara Dieva plāns ir lai mums visiem būtu vienas domas. Jo mums visiem būs atklāsme no Dieva Gara mēs skatīsimies uz lietām vienādi. Dieva bērniem ir jāalkst pēc viņa vārda. Ticību vienmēr pavada miers. Ticība ir atdusa. Ticība smejas par bezspēku un neiespējamību Glābšanu mēs saņemam caur ticību no žēlastības un tā ir Dieva dāvana. Caur ticību mūs sargā un aizstāv Dieva spēks. Ticību dod Dievs nekas mums to nevar atņemt.

Ap. d. 26:18
Ja jūs stāvat dzīvā ticībā Dievs vienmēr iznāks jums pretim. Bet jūs dzīvē neko neiegūsit ja pastāvīgi nevēlēsities un nemeklēsit visu Dieva spēku. Ja būsim stingri un nešaubīgi savā ticībā tad tas kam ticam mums tas tiks dots. Un arī mēs neko nevarēsim izdarīt ja mūsos nebūs līdzjūtības.

Ir divi pamatnoteikumu:
1.Mīlestība
2.Ticības drosme






Dziedināšanas un brīnumu dāvanas
Mateja 5:13
Jāņa 15:6-7
Ja mēs neejam uz priekš Dievā un nestaigājam mums jau atklātās patiesības gaismā mēs kļūstam par sāli, kura zaudējusi savu spēku arī kā nokaltis zars. Mums jāaizmirst viss vecais-bijušie kritieni un svētības un jātiecas tikai uz priekšu uz mērķi- augstākas pakāpes un izpratnes kalpošanu Jēzū Kristū.
Pravietošanas dāvana.
1.Kor.12:10
1.Kor.12:1 ir teikts tiecieties pēc mīlestības. Pravietojumam ir spēks celt dvēseles un izliet Garu pāri patiesības katram kas to klausās. Pravietošana nekad nav mūsu domu atspulgs tas ir kaut kas daudz dziļāks. Caur pravietojumu mēs uzzinām Dieva domas un saņemot šīs iedvesmotās svaigās attieksmes no Dieva Gara. Pravietojumā kas dots no Gara mēs atrodam dziedināšanu glābšanu un spēku.
1.Jāņa 4:1
1.Jāņa 4:2-3
Garu izšķiršana
1.Kor. 12:10
Lūkas 6:41
Mēs varam justies drošībā tikai tad, kad staigājam ar Dievu un pastāvīgi piepildāmies ar Svēto Garu. Mums ir iespējams dzīvot pilnīgā brīvībā. Un Dievs vēlas lai mēs dzīvotu tiešu tādu dzīvi.
Rom. 12:2
Filip 4:8
1.Jāņa 5:18
Ps. 121:7
Jauno mēļu dāvana
1.Kor. 14:1-2
Mums ir ļoti jātiecas pēc garīgām dāvanām. Mums ar visu sirdi jāalkst pēc tām jo tās ir ļoti svarīgas un mums nepieciešamas. Ja saņemat dāvanas pēc Dieva žēlastības, mēs varam tikt lietoti viņu slavai.
Ja uzticamies mums atveras lielas iespējas. Dievs vēlas lai jūs būtu piepildīts ar Svēto Garu tādā līmenī lai viss Jums apkārt piesātināts ar debesu spēku.
1.Jāņa 2:27
Dievs grib, lai jūs ietu uz priekšu visā pilnībā tajā apsolījumā viņam priekš mums.
Ja vēlies arī saņemt arī par šo tēmu Bībeles studiju materiālu kas seko aiz katras tēmas raksti kristusgaisma@inbox.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru