2010. gada 28. decembris

Gudrība nāk no Dieva


Gudrība
*Sal. Pam 2:6
Dievs mums piešķir katram gudrību, un vajadzētu  katru lietu ko darām pārdomāt vai to darām pareizi. Neskrien dari lēnām. Ja skrien tad sanāk ieskriet robā un bieži pazaudē visu kas tev ir bijis.
·         Sal. Pam 16:20
Jā mums visās lietās ir jāpaļaujas, jo gudrs ir tikai tas, kas paļaujas/
·         Sal.pam 2:10
·         Sal. Pam 19:2
Nevaig skriet Dievam pa priekšu, vajag domāt k o darām.
·         Sal. Pam. 19:8
·         Sal. Pam. 13:16
Kā redzam mums viss ir jādara ar prātu. Lai Dievs mums dod visās lietās gudrību, lai darītu visu pareizi. Mums jābūt gudriem jādomā ar prātu ko darām velns jau to vēlas lai mēs nedomātu un tad mēs ievest problēmās un ienaidā ar Dievu, tāds ir viņa mērķis attālināt mūs. Mums arī viens otrs jāpamāca savā gudrībā palīdzēt otram saprast to pareizo. Gudrība ir klausīties ko Jēzus saka. Gudrība mīt tajā kas uzklausa kādu padomu.
·         Sal. Pam 9:10
Visu ko tava roka spēj to dari.
Mums jāmācās citreiz no bērniem, kā viņi pierāda savu gudrību. Gudrību mums dod Dievs visās lietās.
·         Sal. Pam 16:3
Mums Dievam jāuztic visi savi darbi, jo viņš ir pār mums nomodā un vienmēr mums palīdzēs.
·         Sal . pam 16:22
·         Sal. Pam 21:16
Sal. Pam 15:24
Sal. Pam 20:18
Jo mūs nodomi īstenosies ja mēs pārdomāsim to.
Sal. Pam 27:12
Gudrs māk novērtēt situāciju un lēni doties tai cauri, tāpat skolā katram ir sava gudrība viens mācās labāk viens mazāk, mēs nevaram būt vienādi, jo Dievs mūs ir radījis katru dažādāku un katram ir devis savas dāvanas. Dievs ir gudrs un spēcīgs savā varenajā spēkā. Gudrs ir tas, kas arī piekāpjas. Nevaig otru cilvēku tiesāt un saukt par muļķi jo to jau dara lielākā daļa nerunājiet par citiem ja nezināt un neredzat kas ir pašos neviens nav perfekts un bez grēka izņemot Dievu, kā tikai Dievs. Mums ir jācīnās savā ticības dzīvē. Dievs vēlas lai mēs rīkotos gudri tajās lietās ko viņš uztic pārdomāt un pieņemt visus lēmumus ar prātu. Gudrību mums dod Dievs. Dievs ir mīlestības un žēlastības pilns viņš savus bērnus nekas nepametīs. Vai tu esi gudrs vai tu pieņem pareizos lēmumus? Dievs aicina izdari savu izvēli, Apdomā katru lēmumu izvērtē, dari tā lai Dievam ir prieks. Daudzi apbēdina Dievu jo dara daudz ko nepareizi, bet mums vajadzētu iepriecināt Dievu. Dievs grib lai viņa bērni ir gudri. Tikai un vienīgi Dievs mums dos gudrību, ja lūgsim tad tas Kungs mums atbildēs un vienmēr mums vadīs cauri. Dievs ir brīnišķīgs viņa roka ir pār mums. Viņš vienmēr rūpējas nekad mūs nepametīs . Turies pie viņa rokas ej ar viņu viņš tev vienmēr dos gudrību . Nebīsties! Bet Tici un gaidi paļaujies. Nepaugstinit sevi, jo kurš paaugstinās tiks pazemots, kurš pazemojas tiks paaugstināts. Nevaig izlikties es tas labais a citu nolikt gar zemi, katram ir kļūdas tāpēc mums vairāk jātiecas pie debesu Tēva kas mūs var pārveidot.
                                                   Uzticies Dievam!
Svētrunu Gatavoja/ Arnolds Bērziņš/
27.12.2010

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru