2011. gada 6. decembris

Svētais Gars 2.daļa

 
2.daļa
Ievēro! Kāpēc vidusmēra kristietis nav piepildīts ar Svēto Garu?
Vidusmēra kristietis turpina dzīvot nepakļāvībā Dievam un nav piepildīts ar Svēto Garu  d divu iemeslu dēļ.
1.                 Zināšanu trūkums
2.                 Neticība

Vidusmēra kristietis, nesaprotot kā dzīvot ticībā, peld kā pa viļņiem, paceļoties un nolaižoties no viena emocionāla stāvokļa uz citu.

Lasi: Rom.7:15,24

1.Kor.3. nodaļā Pāvils skaidro, ka miesīgais ticīgais ir tas, kurš uzvedas kā nekristietis. Kaut arī miesīgais ticīgais ir pieņēmis Kristu, viņš grēkojot ir atļāvis savai miesīgais dabai atgūt viņa dzīves troni. Šis cilvēks joprojām pieder Dievam un Kristus vēl aizvien ir viņa dzīvē, bet viņš ir kritis grēkā vienā vai vairākās savas dzīves jomās. Nenesdams augļus Dievam, miesīgais ticīgais parasti ir nožēlojams- pat vēl nožēlojamāks kā nekristieši. Viņa garīgā augšana ir apstājusies, jo viņš neizsūdz grēkus un nenovēršas no tiem, un caur viņa pasaulīgo dabu sātans spēj veiksmīgi iespaidot un kontrolēt cilvēku.

Lasi: 1. Kor. 3:1-3
Miesīgais kristietis noteikti jūt Svētā Gara aizrādījumus un neturpinās grēkot bezgalīgi, citādi viņš visdrīzāk nemaz nav kristietis. Mēs nevaram paļauties paši uz saviem spēkiem, bet gan Dieva. Daudzi ar vienu roku sniedzas pēc interešu piepildīšanas un ar otru-meklējot Dieva Svētību, šāds cilvēks arvien no jauna piedzīvo neveiksmes, jo viņam neizdodas dzīvot kristīgu dzīvi Svētā Gara pilnībā un spēkā. Reiz piedzīvojis prieku un svētību no sadraudzības ar Dievu, viņš tomēr zaudē tuvību ar viņu un vairs nezin kā atgūt zaudēto sadraudzību. Tomēr miesīgais kristietis arī nav vairs apmierināts ar agrāko dzīvesveidu un, meklēdams piepildījumu un laimi, tā vietā, lai būtu auglīgs Kristus sekotājs, kļūst par savtīgu pašlabuma meklētāju. Nesaprazdams, kā dzīvot ticībā, viņš dzīvo izjūtās. Miesīgais ticīgais drīzāk izmēģina nekā uzticas. Viņš nezina, kā pārstāt dzīvot miesīgu dzīvi, un kā uzsākt garīga kristieša dzīvi. Vienīgais, kas spēj viņam palīdzēt ir mainīties, protams, ir Svētais Gars. Kristieša dzīve ir brīnumaina un pārdabiska dzīve. Kristietība nav tas, ko tu dari Dievam, bet gan ko Dievs dara Tev. Bez ticības Kristum tu nevari kļūt par kristieti, bez nemitīgs ticības un paļāvības uz viņu, tu nevari dzīvot kristīgu dzīvi. Kad esi piepildīts ar Svēto Garu, Kristus dzīvo savu pārdabisko dzīvi tevī un caur tevi.
Tomēr vidusmēra kristietis nezina, kā ticībā izmantot Kristus augšāmcelšanās spēku. Tādēļ miesīgais ticīgais dzīvo garīgi nabadzīgu dzīvi nepiedzīvojot vai neapjaušot lielos ieguvumus, bagātību un spēku, kas ir viņa mantojums Kristū. Zināšanu trūkums nav vienīgais iemesls, kāpēc Kristieši nav piepildīti ar Svēto Garu. Daudzi no viņiem vienkārši netic, ka uz Dievu var pilnībā paļauties un baidās atdot savas dzīves grožus Svētajam Garam. Viņi baidās, ka Dievs no viņiem prasīs neiedomājamo-mainīs viņu plānus, liks atteikties no bagātības, atņems dzīvei prieku, liks piedzīvot traģēdijas vai tamlīdzīgi.
Lasi: Mateja ev. 7:11
Kad tu nood savu dzīvi Kristum, tev nav jāuztraucas, kas ar tevi notiks. Varbūt tu baidies, ka viņš tev atņems prieku, liks pamest darbu vai profesiju, atņems mantu vai pārtrauks draudzību vai mīlas sakaru. Tu varbūt baidies, ka viņš tevi kā misionāru sūtīs uz kādu tālu pasaules vietu, kur tev būs jāatrod sava dzīvība viņa dēļ.
Viņš patiešām var prasīt no tevis vienu vai vairākas no šīm lietām, bet viņš var arī to nedarīt. Ja viņš tomēr tā dara, tad tu priecāsies par to, o Dievs vienmēr svētī tos, kas uzticas un paklausa viņam.
Lasi. 1.Jāņa 4:18


Kā saņemt Svētā Gara piepildījumu
Mēs saņemam Svētā Gara piepildījumu ticībā.
Lasi: Efez. 2:8-9
         Kol.2:6
Tu pieņem Kristu ticībā. Tu dzīvo ticībā. Visu ko tu saņem no Dieva, kopš tavas garīgās piedzimšanas līdz pat nāves brīdim, tu saņem ticībā. Vai tu gribi saņemt Svētā Gara piepildījumu? Tikai ticībā tu vari to jau saņemt jau šobrīd. Tev nav jāubago no Dieva. Tev nav jātirgojas ar Dievu, gavējot, raudot vai lūdzoties.
Lasi: Rom.1:17
Svētā Gara piepildījumu var saņemt
1)Tev jābūt vēlmei dzīvot Dievam patīkamu dzīvi. Lasi: Mat.5:6
2) Tev jābūt vēlmei pilnīgi un neatgriezeniski nodot savu dzīvi Kungam Jēzum Kristum Lasi: Rom 12:1-2
3) Nožēlo katru grēku, ko Svētais Gars  Tev atgādina Lasi: 1.Jāņa 1:9

·                    Ja esi nodarījis pāri savam brālim vai māsai un paņēmis to, kas tev nepieder, Svētais Gars var mudināt tevi vērst šo situāciju par labu vai atgriezt paņemto mantu. Paklausi, citādi tu nesaņemsi viņa svētību. Dieva Gara pilnības svētību saņem tikai tie, kas labprātīgi paklausa viņam.
Lasi: Jāņa ev. 14:21
Lasi: 1. Jāņa 5:14-15
1.                 Kor. 12:13
2.                 Efez. 5:18
3.                 Efez 2:8
Svētais Gars ir dots, lai tu varētu dzīvot svētu dzīvi un būt auglīgs Kristus liecinieks.
Galvenais iemesls, kāpēc tev jāsaņem Svētā Gara piepildījumu ir nepieciešamība liecināt par Kristu ar svētu dzīvi un Gara iedvesmotiem vārdiem.
Ap.d. 1:8

Ja vēlies pieteikties uz Bībeles studiju raksti uz e-pastu kristusgaisma@inbox.lv jo aiz katras nodarbības ir sagatavoti jautājumi pašmācībai, kurus aizpilda un sūta man atpakaļ.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru