2010. gada 13. decembris

Ticība


Ticība
·         Ebrejiem 11:1-2
To ko Dievs ir apsolījis savā vārdā, To viņš arī izpildīs. Mums tikai jāpaļaujas un jāgaida īsto brīdi kad tas notiks. Jāstāv stiprā ticībā. Ticība ir stipra paļaušanās uz to kas redzams pārliecība par neredzamajām lietām. Jēzus mūs aicina, lai mēs viņam paļautos no visas sirds. Arī Lūdzot Dievu ir vajadzīga Ticība, kad un kurā laikā viņš atbildēs uz mūsu Lūgšanām, citreiz tas notiek uzreiz , bet citreiz paiet pat gadiem ilgi, kamēr piepildās mūsu lūgumi. Tāpēc jāstāv ticībā visu savu dzīvi. Un Ja tava ticība ir vāja, tāpēc arī tu nevari saņemt atbildes uzreiz, bet jābūt modriem lūgšanās, un neatlaidīgiem savā ticības dzīvē. Dievs atbild Trīs veidos: Jā, Nē, Pagaidi, visbiežāk ir pagaidi , bet daudz kurn, ka Dievs nepalīdz, un negrib gaidīt kad Dievs apmierinās mūsu vajadzības. Kurnēšana ir grēks. Dievs mums steidzas pretī, un mums savu Ticību vajadzētu balstīt uz Dieva vārdu. Dievs mums bieži liek gaidīt, bet jābūt stipriem Ticībā uz viņu, nerast sevī šaubas, kad Dievs apmierinās Tavu vajadzību. Jo viņš spēj, un mēs bez viņa nenieka nespējam. Gaidīšana prasa īpašu atbildību, jo jābūt modriem un par visu nomodā, par savu valsti, par visu citu, jālūdz un jāgaida, kad Dievs darīs savus brīnumu darbus. Dzīvi mēs nevaram izkrāsot rožainu, jo dzīvē būs visādi brīži, gan labi, gan slikti, bet viss, kas notiek, tas notiek uz labu. Mēs bieži vien palaižam garām Dieva vārdu, un nesaskatām viņa apsolījumus , kad viņš mūs nekad nepametīs, viņš vienmēr būs kopā ar mums un rūpēsies.
·         Filip 4:13- Es visu spēju tā spēkā, kas mani dara stipru.
Mums jāuzticas Dievam. Jo tikai labs koks var nest augļus. Dievs grib lai savā dzīvē esam karsti, ne auksti, ne remdeni. Ja mēs esam aizdegušies tas mums ir jākalpo un jāglābj dvēseles. Tas Kungs ir labs.
Kas paļaujas uz to Kungu, tas kaunā nepaliks.
·         Marka 2:1-12
Dievs grib piepildīt Tavu sirdi. Vajag griezties pie Dieva visās dzīves jomās pēc palīdzības. Kungs ir uzticīgs, un mēs varam būt pateicīgi, ka viņa žēlastībai nav pienācis gals.
·         Mateja 9:27-31
Vai Jūs ticat, ka es to varu izdarīt? Brīnumam ir vajadzīga ticība. Neviens ārsts nevar izārstēt cilvēku, ja tas pie viņa aiziet bez jebkādām cerībām. Nekādas zāles nepalīdzēs cilvēkam, kurš uzskatīs, ka ūdens tam dos tik pat lielu labumu. Ceļš uz brīnumu ir atdod savu sirdi Jēzum, un teikt es zinu, ka tu vari mani padarīt tādu, kādam man ir jābūt .
·         Rom. 1:10
Nepietiek ar sirds ticību. Ja mēs ticam, bet to nepaliecinām tad tam nav jēgas, jo mums ir jāapliecina.
Ticība jābalsta Dieva vārdā.
Lai lūgtu un saņemtu , nepieciešama ticība. Ticība nebalstās uz jūtām vai uz citu cilvēku pieredzi. Ticībai interesē tikai tas, ko saka Dieva vārds. Ja tu zināsi Dieva gribu, tu varēsi izvēlēties ticēt un saņemt.
·         1.Jāņa 5:14-15
·         Jeremijas 17:7-8
·         Marka 11;24
Ka esi Lūdzis, tici, ka esi saņēmis. Dievs neapsola dod visu, ko lūgsim, bet tikai to ko mēs lūgšanas laikā ticībā paši esam saņēmuši. Ticībā nāk no Dieva gribas zināšanas. Ticība ir sākums ir tava izvēle pateikt Dievam Jā un meliem Nē. Ja Lūdzot Dievu nav ticības tad stiprini to ar Dieva vārda apsolījumiem līdz tā patiesi atnāk tavā sirdī.
·         Ebrejiem 11;1
·         1. Pētera 1:7
Nevaram turēt sevī šaubas, apšaubot Dievu, ko viņš kādam labu izdarījis.
·         Ebrejiem 10:36
Pārbaudes laiks parādās, kas mūsos pilnībā ir ,ja tur ir ticība, tad no mums plūdīs Slava, ja neticība nāks rūgtums un vilšanās. Ieklausies ko tu runā, un tu uzzināsi kas ir tavā sirdī. Uzvara atnāk tad, ja tu nepadosies apstākļiem, bet paliksi uzticīgs tiem apsolījumiem uz kuriem balstījies lūgšanas laikā.
Ap.d. 16;31
Ticēt Jēzum nozīmē, ka jūs uzticaties viņam.
·         Ebrejiem 11;6- bet bez ticības nevar patiks Dievam.
Bez ticības nav iespējams saņemt grēku piedošanu un mieru no Dieva.
·         Jāņa 3;18
Bez ticības cilvēks pazaudē Dieva plānus un apsolījumus. Dievam ir plāns, bet ja nebūs ticības tad tas nepiepildīsies. Ar savu neticību mēs sasaistām Dievam rokas tā kā viņš nespēj palīdzēt pat ja to gribētu. Ticībā un tikai ticībā ir pieeja pie Dieva žēlastības iespējām un viņa spēka.
·         Rom. 5;2
Ticība ir kā virve, pie kuras vari turēties, karājoties virs bezdibeņa. Ticība ir pārliecība uz dauzām lietām paļauties. Mums savā dzīvē jāsper ticības solis. Tātad ticība ir sēkla un sēkla ir vārds. Ticība kam nav darbu ir nedzīva.
·         Ps. 85;12
Ticība ir dzīva un darbīga tā droši un noteiktu turas pie Dieva vārda , lai arī kā mums klātos. Ticība ir dzīva un nešaubīga paļaušanās uz Dievu. Ticība vairojas no vārda klausīšanās un tāpat mazinās no tā, ka neuzņem nedzird Dievu vārdu. Ticība bez darbiem ir mirusi. Ticība nozīmē paļaušanos, ielikt visas mūsu nastas Jēzus rokās. Ticība ir tā, ka tu neredzu kur ej un tici. Un visu ko jūs ticībā lūgsit to dabūsit( Marka 21;22) Kad apliecinām Jēzu par savu Kungu, tad sākas Ticības dzīve. Neticēt ir pats lielākais grēks. Jo tam, kas pie Dieva griežas nākas ticēt, ka viņš ir un ka viņš tiem kas meklē atmaksā.
·         Ps. 40:12
Dievs ir uzticams un taisns, viņš paliks uzticams. Mums jāpaļaujas uz viņu, jo viņš visu kontrolē. Atdod visu Dieva rokās, ejot cauri pārbaudījumiem, stiprinies ticībā un saskati lietas Dieva mīlestība un žēlastībā. Caur problēmā Dievs vēlas uzlabot un palielināt mūsu Ticību. Nebaidīties no problēmām un kļūmēm, bet pastāviet ticībā. Ticība ir vienkāršs kanāls caur ko saņemam Dieva žēlastību. Tā ir roka, kas sniedzas un saņem viņa dāvanu. Kā Bērni uzticas vecākiem, tā mums vajadzētu uzticēties Dievam. 
Āmen


2 komentāri: