2010. gada 21. maijs

Žēlastība


Žēlastība jums un miers no Dieva, mūsu Tēva, un Kunga Jēzus Kristus!

1.Kor.1:3 žēlastība jums un miers no Dieva, mūsu Tēva, un Kunga Jēzus Kristus!

Vai aizdomājamies dziļi par šo Vārdu jēgu ?

Kas ir Dieva žēlastība mums Kristū Jēzū ?
Žēlastība tiek dāvināta , tā nav jānopelna.Žēlastībā sava nopelna nekāda.
Tā ir Dieva izvēle par mums , bez mūsu vēlmes vai piekrišanas.

Dievs mīl savu radījumu ,- cilvēku , redz un zina mūsu garīgās pasaules stāvokli un nākotni , kas mums ir nolikta bez Viņa glābšanas. Dievs  izvēlējies mūs glābt , nākot uz Zemes Kristū Jēzū , piepildot sava likuma prasības mūsu vietā , atstājot mums aicinājumu atgriezties un brīvā izvēlē  pieņemt Viņa dāvanā žēlastību,un no garīgās nāves ieiet mūžīgajā dzīvībā , dzīvojot arī kad fiziski mirstam. Viņš neprasīja nevienam cilvēkam , vai tas ir vajadzīgs , neprasīja mums , bet veica Glābšanas operāciju Kristū . Kristus brīvprātīgi , labprātīgi , apzināti veica savu dzīvības misiju uz Zemes mūsu glābšanai.

Golgātas krusts ir atslēga Dieva žēlastībai ikvienam virs Zemes dzīvojošam cilvēkam visos laikos no Kristus. Šis notikums garīgajā pasaulē ir tagadnē visu laiku , nenoveco , jo tur nav laika rāmja kā šajā pasaulē. Kristus izlietajās asinīs ir Viņa dzīvība , un tās mums atnes šo žēlastību .

Mums ikvienam Dieva žēlastība tiek dāvināta Dievam Svētajā Garā mūs uzrunājot un pārliecinot par grēku , taisnību un tiesu , bez kā neviens nespēj atgriezties un ticēt. Dievs dod šo ticības pārliecību Svētajā Garā .
Uzrunā pa tiešo ( pats esmu tā ticis pestīts/ izglābts ticībā) , caur cilvēku liecībām un šīs želastības vēsts / evaņģēlija sludināšanu , caur Bībeli , Svētā Gara iedvesmotām grāmatām , filmām...

Žēlastības vēsts : Kristus ir miris par mums , ticis apglabāts un trešajā dienā Dieva augšāmcelts. ( 3 glābšanas vēsts fakti , kur katram ir milzīga garīgā nozīme ). < Evaņģēlijs >
Vienkāršotāk teikts  << Kāds ir nomiris Tavā  vietā , lai Tev nav jāmirst un dzīvo arī ja fiziski mirsti >>.

Bez ticības Dievam nevar patikt ( Ebr.11) , nav iespējams atgriezties ( sirds lēmums ) un pieņemot lūgšanā Dieva žēlastību Kristū jaunpiedzimt un savā cilvēka sirdī / garā tikt savienotam ar gara saiti Dievā  atpakaļ savienojumā , kāds bija no iesākuma , kad cilvēks tika radīts.Jauna sirds , jauna - ar Dievu savienota sirdsapziņa , jauna - Dieva mīlestības daba/ gars , jauns Dieva garīgs radījums - Dieva bērns , kam ir Tēvs debesīs - Dievs.

Bez šī jaunpiedzimšanas savienojuma esam  garīgi nedzimuši - miruši .
Kādā savas dzīves mirklī , Jēzus atbildēja kādam , kurš uz Viņa aicinājumu sekot , bija teicis , lai ļauj vispirms sagaidīt sava tēva dzīves galu un tad sekošot Viņam . Atbildēja šādi - "" Lai mirušie paši aprok savus mirušos ! " Tāds ir Dieva garīgais skats , kādi esam bez Dieva , kādi esam garīgi .

Žēlastībā Kristū mums visi Bībeles apsolījumi ir  "" Jā un Āmen "". Visiem tiem pieeja ir caur Kristū mums dāvinātās apmaiņas.

Žēlastības apmaiņas , kas notika no Golgātas krusta .
>>>
Viņš uzņēmās mūsu vainīgumu ( nevainīgs- svēts esot ) un tika ar vairākām cilvēku tiesām atdzīts par vainīgu >>> ,- un mēs tikām attaisnoti ticībā uz Viņu , Dieva tiesas priekšā atdzīti par nevainīgiem - attaisnoti

Viņš notiesāts tika sodīts - ievainots >>> ,- un mēs Viņa brūcēs esam izdziedināti

Viņš uzņēmies mūsu dzīves grēkus uz sevīm pie krusta kļuva par mūsu grēcīgās dabas grēcīgumu >>> ,- un mēs Viņa taisnīgumā esam kļuvuši svēti taisnie , kļuvuši par Dieva taisnību . Dievs skatās uz iekšējo jauno ticības mīlestības dabu/ cilvēku un ne miesu , kas ar savām  vājībām.

Viņš nomira mūsu vietā pie krusta mūsu sodā >>> ,- un mēs no garīgās nāves esam dzimuši dzīvi un dzīvojam garīgajā dzīvībā , - no nāves esam iegājuši mūžīgajā dzīvībā.

Viņš mūsu labā kļuva par Dieva bauslības likuma lāstu >>>,- un mēs Viņa taisnīgumā esam bauslības likuma svētībās .

Viņš uzņēmās mūsu kaunu un izcieta to pie krusta >>>,- un mēs esam Viņa godības slavas līdzdalībnieki .

Viņš uzņēmās mūsu nabadzību pie krusta >>> ,- un mēs esam Viņa pārpilnības svētības līdzdalībnieki.

Viņš izcieta mūsu grēcīguma atraidīšanu no Dieva >>>,- un mēs tikām pieņemti , kļūstam Dieva bērni piedzimstot no augšas ,- no Dieva Gara - garīgi no jauna.

Viņš izcieta mūsu baiļu mokas >>> ,- un mums ir , esam saņēmuši  Dieva dedzīgas ticības - mīlestības - drosmes un savaldības spēka Garu.

Viņš paņēma mūsu kritušā cilvēka prātu ,veco grēcīgo dabu , kam patīk grēkot >>> ,- un deva mums savu dabu - ticības-mīlestības dabu ,- mums ir Kristus prāts.

.... un tā pamatojoties uz Bībeles Svētajiem Rakstiem varētu turpināt vēl...
>>>>>>>>>

Tā ir Dieva pāri plūstošās , nesavtīgās mīlestības dāvināta žēlastība mums ikvienam , kas tic un pieņem Kristu savā sirdī .
Dievs ir Gars , ir Mīlestība . Un ikviens satiksim Dievu Kristū Jēzū . Vai nu kā taisnu tiesnesi , kam acis kā uguns liesmas , vai satiksim kā mīlošu gadīgu Tēvu .
Pieņemt vai noraidīt Dieva mīlestības žēlastību Viņa Dēlā Kristū Jēzū ir katra personīgā brīvā izvēle un atbildība no tās šodien.

Ap.17:24 Dievs, kas radījis pasauli un visu, kas tanī, būdams debess un zemes Kungs, nemājo rokām celtos tempļos.
25 Un Viņu neapkalpo cilvēku rokas, it kā Viņam kā vajadzētu: Viņš pats dod visiem dzīvību, elpu un visu;
26 Viņš licis visām tautām celties no vienām asinīm un dzīvot pa visu zemes virsu un nospraudis noteiktus laikus un robežas, kur tiem dzīvot,
27 lai tie meklētu Dievu, vai tie Viņu varētu nojaust un atrast, jebšu Viņš nav tālu nevienam no mums.
28 Jo Viņā mēs dzīvojam un rosāmies, un esam, kā arī daži jūsu dziesminieki sacījuši: mēs arī esam Viņa cilts.
29 Tāpēc mums, kas esam Dieva cilts, nav jādomā, ka dievība ir līdzīga zeltam, sudrabam vai akmenim, cilvēka mākslas darinājumam vai izdomājumam.

30 Bet Dievs, atstādams neievērotus nezināšanas laikus, tagad aicina visus cilvēkus visur atgriezties no grēkiem.
31 Jo Viņš nolicis dienu, kurā Viņš pasauli taisnīgi tiesās caur kādu Vīru, ko Viņš izredzējis un par ko visiem liecību devis, uzmodinādams To no mirušiem."

Kā iegūt šo jaunpiedzimušo stāvokli.
Ar atgriezušos sirdi(negrozāms lēmums dzīvot ar DIEVU)nākam balsī
lūdzot DIEVU(brīvā formā)Piemērs:-Debesu Tēvs es nāku Tavā priekšā un
lūdzu: piedod man manus grēkus,es atgriežos pie Tevis,pieņem mani kā
savu bērnu un dzīvo manī,esi manas dzīves KUNGS.Es ticu,ka Kungs Jēzus
Kristus ir Tavs Dēls,kurš upurēts nomiris par maniem grēkiem,lai es varu
ar Tevīm dzīvot;un augšāmcēlies no mirušajiem manai attaisnošanai Tavā
priekšā.Es Tev pateicos ka Tu manu vārdu ieraksti dzīvības grāmatā,un
no turienes mani neviens un nekad neizdzēsīs.Es esmu Tavs bērns un Tu
esi mans Tēvs.Pateicos Tev. (Jāņ.1:12;Rom.10:8-11)
Paldies par tekstu Valentīnam Gromovam
Tekstu rediģēja-Arnolds Bērziņš 
Foto- Arnolds Bērzinš
 


2 komentāri:

  1. Paldies Valentīnam, par šo Materiālu! Lai Dieva Žēlastība un Svētība par ikvienu kas lasa šo materiālu!

    AtbildētDzēst
  2. Ja Dievs, atstādams neievērotus nezināšanas laikus, tagad aicina visus cilvēkus atgriezties no grēkiem. tad noskaidrosim, kas tad ir grēks!Grēks ir Dieva Bausļu neievērošana!Desmit un nevis deviņus, kur viens bauslis sadalīts uz pusēm, lai iznāktu desmit.(Jes.66:17,23)

    AtbildētDzēst