2011. gada 9. februāris

Slavēšana-Pateicība(Pielūgsme)

*) Pateicība- pateicamies par Dieva žēlastību mīlestību un uzticību.
*) Slava- teicam Dieva uzvaru, lielumu un spēku.
*) Pielūgšana- pielūdzam Dievu viņa svētumā un godībā.

Definīcija(Pateicība- apzināties, pievērst uzmanību, izrādīt atzinību cieņu pateikt paldies)
Pateicība tuvina Dievam. Nepateicība attālina no Dieva, būt pateicīgam nozīmē atrasties Dieva apsardzībā un žēlastībā. (Ebrejiem 12:28)Egoistiskai, lepnai cilvēka dabai ir raksturīga nepaklausība, nevēlēšanās kaut ko saņemt par velti, lai nejustos parādā- Tai raksturīgi saņemt visu labo kā pašu par sevi saprotamu, necienot un neievērojot citu veikumu. Taču tā atnākot pie Dieva, ar ko samaksāt par savas dvēseles glābšanu saprotam, ka Dievs neko nepārdod , bet viņš visu dod par velti. lai gan pats par to samaksājis visdārgāko cenu. Tāpēc lepniem un nepateicīgajiem cilvēkiem ir grūti kaut ko saņemt mēs varam Dieva žēlastību tikai tad ja esam pateicīgi. Nepateicīgi cilvēki paliek bez Dieva žēlastības. (Kol.3:17, Efez. 5:20) Vienmēr un par visu pateikties! Par ko un kāpēc gan man pateikties grūtajā laikā? Tā ir tava pateicība par to, ka Dievs ir uzticams un Tevi no visiem apstākļiem izglābs izmantos arī apstākļus. Lai arī cik liela nebūtu tava problēma, vajadzība, paļaujies uz Dievu un tu tiksi izglābts. (Ps.91)
Par ko tad pateikties?
1) Jo Kungs ir laipnīgs
2) paliek mūžīgs
3) Viņa patiesība pastāv uz radu radiem.
Pateicies par to, ka Dievs ir laipns, žēlīgs, žēlsirdīgs un uzticams. Nepietiek ar to, ka tu to zini. Atver savu muti, pacel rokas pret debesīm un skaļi pateicies par to. Brīnumi sāksies. Tevī ienāks miers un prieks. Baiļu vietā atnāks Ticības spēks, kas nav atkarīgs no apstākļiem. Tu kļūsi aizvien stiprāks savā pārliecībā par Dieva varenību, mīlestību un uzticību. Viņa patiesība pastāv uz radu radiem. Pateicies par saviem tuviniekiem, draugiem, draudzi un tautu, par to, ka Dievs dara visā pasaulē. Dievs ir varens, šodien un mūžīgi tas pats! un to tu visu piedzīvosi. Pateicība ir atslēga, kas atver durvis.(Ps.100:4) Ieejiet pa vārtiem ar pateikšanu. Dieva tuvumā var ienāk tikai pa šo viņa doto ceļu-pateicību, kurnēšanai, nepateicībai, rūgtumam alkatībai vārti ir slēgti. Ja esam nepateicīgi, tad lūgšanā kliedzam pēc palīdzības stāvot aiz vārtiem, bet neatveram viņa pagalmos. Neatveram jo nelietojam atslēgu un šī atslēga ir pateicība. Pateicība atraisa Dieva brīnuma darošo spēku. Jēzus dara brīnumus, jo ar pāris maizēm un zivīm kā teikts(Jāņa 6. nodaļā) Jēzus pabaroja 5000 cilvēku. Jo viņi pateicās.(Ps. 50:23) Kad atzīstam Dievu, Svētais Gars izmaina mūsu būtību. Nepateicība- neapmierinātība, sacelšanās un kurnēšana ved mūs prom no Dieva.(Rom. 1:21, 2Tim. 3:1-2)

Slava
(Ps.47:2-3, Ps. 22:4) Tātad slavējot Dievu mēs , it kā liekam viņam troni un aicinām viņu izņemt tā goda vietu tā atzīstos Dievu par ķēniņu savā dzīvē.
Spēks kā palikt uzvarā  tāpēc, kad mums mūsu dzīvē ir uzbrukumi mums jājiet cīņā, kuru Jēzus jau reiz mūsu vietā ir izcīnījis. Mums ir jāatzīst un jāpastāv patiesībā, slavējot Dievu par to, ka viņš jau izdarījis, ka velnam vairs nav nekādas varas mūsu dzīvē.( Jēk. 4:7, 2. Kor. 2:14)
 Dieva bērnu spēks ir slavā- Slavēšana ir no Dieva dotais ierocis tā ir mute. Tāpēc neklusē ver vaļā muti un sauc uz Dievu. (Ps. 50:14-15,23) Mums ir jāslavē jādziedz slavas un pateicības dziesmas. 
Kā jāslavē?
1.)No visas sirds
2.)ar paceltām rokām
3.)ar dažādiem mūzikas instrumentiem
Kam Jāslavē?
Visiem
Ja esi dzīvs un tev ir dvaša, tad rokas, kājas, mute un sirds tev vispirms ir doti tādēļ katru dienu no visas sirds un visa spēka slavē Dievu.( Habakuka 3:17-19)
Pielūgšana
mīlestības attiecības starp radītāju un cilvēku. Pielūgšana nāk no sirds no iekšienes, tā ir dziļākā sadraudzības forma starp Dievu un cilvēku. Ja pielūgšana nav no sirds tad tai nav nozīmes.
Pielūgšanā mēs mācāmies izrādīt Tēvam mīlestības, slavu, atzīšanu. Pielūdzot Dievu cilvēks piedzīvo viņa klātbūtni svaidījumu, ko nevar izstāstīt un parakstīt otram vārdos. Kristietis, kurš nepielūdz Garā un patiesībā viņu nepazīst un nekalpo. Jo kuru tu pielūdz tam arī kalpo. ( Jāņa 4:23-24)
(2.Mozus 20:3-5, 5. Mozus 4:16) Pielūdz savu Kungu Garā un patiesībā.( Ps. 135:15-18, Jesajas 44:19) Ja cilvēks nepielūdz Dievu un nav iemīlējies viņā viņš pielūgs elkus. ( Rom/ 1:21-15) Kas ir elks? Elks ir viss, kas kļūst pārāk svarīgs par Jēzu, vienam elks ir nauda, citam sports, mūzika, izklaides, bet neatceras Jēzu. Dieva pielūgšana pasargā un atbrīvo cilvēku no elkiem. ( Mateja 6:24)
Kā Pielūgt?
( Ps. 95:6, Ps. 99:5)
















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru