2010. gada 30. augusts

Lielas lietas sākas no mazajām


Dievs mums iesaka būt vērīgiem pret dzīves sīkajām lietām. Bībele saka: „Kas vismazākā lietā ir uzticams, tas arī lielās lietās ir uzticams, un, kas vismazākā lietā ir netaisns, tas arī lielās lietās ir netaisns.” (Lūkas 16:10)
Godīga un uzticama attieksme pret šķietami mazām lietām paver ceļu uz augšu. Bībele saka: „Labi, tu godīgais un uzticīgais kalps. Tu esi bijis uzticīgs pār mazumu, es tevi iecelšu pār daudzumu.” (Mateja 25:21)
Arī dzīves sīkumiem var būt tālejošas sekas. Bībele saka: „Gūstiet mums nebēdnes lapsas, mazās lapsas, kas posta vīna dārzus, jo tagad ziedos ir arī mūsu vīna dārzi!” (Augstā dziesma 2:15) Sāksim ar mazām lietām, ja vēlamies tikt kādreiz pielaisti pie lielām lietām!
Jāņa ev. 15. Nodaļā ir teikts Es esmu Koks Jūs tie Zari. Mums ir jādzīvo sadraudzībā ar Dievu gan lielajās, gan mazajās lietās,jābūt viņam uzticīgiem. Jo Dievam patīk patiesi Bērni un Svētības tikai viņš var izliet par tādiem. Mums ir Dieva apsolījums ‘’Ejiet un darīt par mācekļiem visas tautas! Mums var būt katram sava kalpošana, kuru mēs darām no sirds, citam sludināšana,citam dziedāšana, varbūt dzeju rakstīt, vai jeb kuru citu darbu darīt Dievam par Godu nevis sev, bet Dievam par Godu. Ja mēs neticam kad Dievs dara lielas lietas tad mūsu Ticība ir nedzīva,bet nepietiek tikai ticība, bet Dievs prasīs kur ir mūsu darbi, ko mēs esam darījuši viņa labā? Nožēlo savus grēkus un atgriezies no tiem un seko Dievam, kurš dara lielas lietas,viņš var izmainīt Tavu Dzīvi, vai tu tam tici? Darītājs ir Jēzus. Paklausi Dieva aicinājumam,lūdz Jēzus vārdu, paliec viņa mīlestībā. Dievs jau ir pierādījis mums savu mīlestību sūtot savu vienīgo Dēlu . Bet kā mēs viņam varam pierādīt mīlestību? Dievs būs darītājs, kurš strādās, ja mēs uzticēsimies. Mums jāmeklē Dievs un jāseko viņam pa viņa aicinājumu. Nenocietināsim savas sirdis. Dievs ko sola viņš nekad nemelo. Ja paliksim Kristū tad būs Dieva žēlastība būs ar mums. Jāklausa Dieva aicinājumam? Kā Dievs Jūs aicina? Kristus ir klāt mūsu grūtībās un piepilda mūsu velmes ja tas ir viņa prāts.  Dievam nekas nav par grūtu. Bet mums ir tā bieži vien. Dievs būs mūsu darītājs mūsu dzīvē un ikkatrā dienā, kuru pavadam ar viņu. Dievs ir uzticīgs ikkatrā lietā un arī mums jābūt viņam uzticīgam. Lai paklausītu mazās lietās ir nepieciešama bijība Dieva priekšā tāpat arī lielās lietās. Lai būtu atziņa, ka Dievs valda. Lietas kāpēc ticīgie neliecina ir bailes, tas ir ļoti žēl ja Dieva bērni vel Baidas no Dieva un klusē, neko nesaka par viņu. Dievs mums ir teicis  ejiet un darīt par mācekļiem visas tautas tas ir mūsu galvenais uzdevums to darīt. Kunga Gars ir gudrības, saprāta padoma, spēka,un atziņas Gars. Izmanto katru Dievu lai meklētu Dievu, jo kādu dienu dabūsi atbildēt Dieva priekšā par katru Dienu kā tu tajā nodzīvoji. Esmu lasījis grāmatās, ka Dievkalpojumi ir notikuši govju kūtī, kuru paši pielāgojām sapulcēm- izmēzām visus mēslus, telpu iztīrījām un izbalsinājām, vot tas ir sākt visu no mazām lietām. A ko mēs darām gaidam uzreiz tik tās lietās,bet tā tas nebūs kā mēs domājam.
*Mateja 13
 Vēl citu līdzību Viņš tiem stāstīja un sacīja: "Debesu valstība līdzinās sinepju graudiņam, ko kāds cilvēks ņēma un iesēja savā tīrumā.
 Šī ir gan mazākā no visām sēklām, bet, kad tā uzaug, tad tā ir lielāka par citiem dārza stādiem un top par koku, tā, ka putni apakš debess nāk un taisa ligzdas viņa zaros."

Jēkaba 3:3-6
Ja zirgiem liekam iemauktus mutē, lai tos darītu sev paklausīgus, mēs valdām līdz arī visu viņu augumu.
Lūk, arī laivas, lai gan tās ir tik lielas, un skarbi vēji tās mētā, jo sīka stūre tās vada, kurp tiecas vadītājs.
 Tāpat arī mēle ir mazs loceklis un veic lielas lietas. Redzi, kāda maza uguns iededzina kādu lielu mežu!
 Un arī mēle ir kā uguns, netaisnības pasaule, mēle ir likta starp mūsu locekļiem, tā apgāna visu miesu un aizdedzina dzīves ritumu, jo pati ir elles aizdedzināta.

Mateja.12:36
 Bet Es jums saku: par ikkatru veltīgu vārdu, ko cilvēki runās, tiem būs jāatbild tiesas dienā;
Es Tev pateicos, ka es esmu tik brīnišķi radīts, brīnišķi ir Tavi darbi, mana dvēsele to labi zina. …Tavā dzīvības grāmatā bija rakstītas visas manas dienas, jau noteiktas, kad to vēl nebija nevienas. (Ps.139:14-16)

Es jums visās lietās esmu rādījis, ka, tā strādājot, nākas gādāt par vājiem, pieminot Kunga Jēzus vārdu, jo Viņš pats sacījis: ”Svētīgāk ir dot nekā ņemt.” (Ap.d.20:35)

Un dažus Dievs draudzē ir iecēlis, pirmkārt, par apustuļiem, otrkārt, par praviešiem, treškārt, par mācītājiem, tad devis spēkus brīnumus darīt, tad dāvanas dziedināt, sniegt palīdzību, vadīt un runāt dažādās mēlēs… Bet dzenieties pēc vislielākajām dāvanām, un tur es jums rādīšu ceļu, vēl pāri par to… (1.Kor.,13:28,31)

Ejiet! Lūk, Es jūs sūtu kā jērus vilku starpā (Lk.10:3) Bet ejot sludiniet un sakait: Debesu valstība ir tuvu klāt pienākusi. Dziediniet slimus, šķīstiet spitālīgus, uzmodiniet mirušus, izdzeniet ļaunus garus (Mat.10:7,8)

Marka 6:30-44 pantam
Viss ko mēs darām Dievs mūs vēro. Dievs saka esi uzticīgs ar to kas Tev ir/ Ko Dievs Tev ir devis. Ja būsi uzticīgs mazās lietās tāpat arī lielās. Dievs iesēj arī mūsos sēklu kur mums jāauag lai no mums kaut kas sanāktu. Kad mūsu sēkla izaug tad ir Svētā Gara augļi.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru