2010. gada 1. jūnijs

Lūgšana-Tu vari brīvi sarunāties ar Dievu


Lūgšana ir domāta 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā!Mīļais brāli un māsa tu esi ieguvis vislielāko privilēģiju, kāda cilvēkam ir iespējama. Tu vari sazināties lūdzot runājot un veidot tuvas attiecības ar Dievu, un viņš ir ar tevi ik dienu un ik mirkli. Tev nenāksies no Dieva dzirdēt kad ir aizņemts viņš jeb Lūgšanas līnija,kā saka pa telefonu, Debesu Tēvs ir pieejams jeb kurā laikā un jebkurā vietā! Būdams Tavs tēvs Dievs viņš nekad neliks tev justies nedroši un velti gaidīt, kā tas notiek pie telefona klausules. Tā ir privilēģija, kuru Ādams un Ieva pazaudēja, kad nolēma iztikt bez sadraudzības ar Dievu, un nepaklausīja viņam un ēda no aizliektā koka, jo Dievs teica kurš no tā ēdīs tas mirdams mirs. Pirms viņi saasināja attiecības ar savu radītāju viņi varēja brīvi un netraucēti sarunāties ar Dievu, kā teikts.

1.Mozus 3:8-
Tad viņi sadzirdēja Dieva Tā Kunga balsi, kas dārzā staigāja dienas vēsumā; tad cilvēks un viņa sieva paslēpās starp dārza kokiem Dieva Tā Kunga priekšā.

Tajā laikā Ādama un Ievas dzīve vel nebija grēka. Būtu dīvaini,ja Dievs , ka mums ir daudz kas jāzina un jādara, bet nedotu noskaidrot kas tas ir. Lūgšanā Dievs mūsu būtībā savas domas un vēlmes,lai mēs varētu palikt nepārtrauktā sadraudzībā ar viņu. Lūgšana nav tikai fiziski ieņemta poza, kad mēs, piemēram, nometamies uz ceļiem un aizveram acis. Tu vari sarunāties ar Dievu un Dievs ar tevi būs vienmēr un visur.

*Mateja 6:5-15-
* Ap.d. 16:25-31
*Efeziešiem 6:18-

Mēs paši nekad netiktu pieņemti un nevarētu atrasties Tēva klātbūtnē. Dievs mūs pieņem tāpēc, ka esam viņa Dēlā Jēzū.

Dāvids pastāvīgi sauca uz Dievu un zināja, ka viņam ir dzīvas un dinamiskas attiecības ar Dievu.

*Psalms 3

* 18:7-Savās bailēs es piesaucu To Kungu un brēcu pēc sava Dieva. Viņš sadzirdēja manu balsi Savā pilī, un mana brēkšana nāca Viņa ausīs.

Psalms 22:6-Tevi viņi piesauca un tapa atpestīti, uz Tevi viņi cerēja un nepalika kaunā.

Psalms 30:3-Kungs, ak, mans Dievs, es Tevi piesaucu, un Tu mani dziedināji.

Psalms 34:7-10

Psalms 107:13-15

Lai gan fiziski mēs vēl esam uz zemes, Kristus ar savi nāvi un augšāmcelšanos mums sagādāja iespēju atrasties Dieva klātbūtnē. Šobrīd Jēzus mūs pārstāv Tēva priekšā Debesīs. Tēvs nekad neatraidīs Jēzu un arī Tevi ne, jo tu esi Kristū.

Rom. 8:34-37

Ebrejiem 7:25-Tādēļ arī Viņš var uz visiem laikiem izglābt tos, kas caur Viņu nāk pie Dieva, vienmēr dzīvs būdams, lai tos aizstāvētu.

Dievs vēlas izpaust savu mīlestību un veidot attiecības ar Tevi. Šo mūsu garīgo attiecību aspektu varētu nosaukt par Lūgšanu. Varētu arī teikt, ka Lūgšana ir dabiska divu personu abpusēja saruna. Šajā gadījumā tā norisinās starp Dievu un Tevi un Dievs Lūgšanai nav paredzēts būt vienpusējai sarunai tikai starp tevi un Dievu. Parasti jau kad mēs runājam ar Dievu, mēs viņam pasakām savu problēmu sarakstu un gaidām atbildi, kad atbildēs uz mūsu vajadzībām, tas jau var nebūt uzreiz kad Dievs mums atbildēs,bet var paiet pat gadiem tikai mums ir jātic kad tā būs.
Kā jau minējām iepriekš, Dievs ir Gars, un tikai Gars var sazināties ar garu. Mēs nevaram atnākt pie Dieva ar savu dabisko prātu un prasīt, lai viņš mums pievērš uzmanību.

1.Korintiešiem 2:11- Jo kurš cilvēks zina, kas ir cilvēkā, kā vien cilvēka gars, kas ir viņā. Tāpat arī neviens nespēj izprast to, kas ir Dievā, kā vien Dieva Gars.

Šajā pantā norādīts, ka tikai Svētais Gars pilnībā pazīst Tēvu, jo viņi ir viens. Tādēļ, lai varētu sarunāties ar Dievu, mūsos ir jābūt Svētajam Garam.

12 Bet mēs neesam dabūjuši pasaules garu, bet to Garu, kas nāk no Dieva, lai saprastu, ko Dievs mums dāvājis.

Un šis pants norāda, ka mums Kristiešiem,Svētais Gars ir dots tādēļ, lai mēs varētu būt sadraudzībā ar Dievu. Ar savu dabisko prātu es nespētu izprast garīgas patiesības. Tas nozīmē, ka cilvēkam, kurš nav kristietis un kurā nemājo Svētais Gars nevar būt attiecības ar Dievu lūgšanā vai kādā citā veidā.

Minēšu tādus punktus kas tad nav lūgšana.

Lūgšanai nav jābūt?
  • vienpusējai sarunai, kurā Tu Dievam stāsti, kur ir jādodas, kas jādara un kā tas jāveic;
  • tikai ķermeņa pozai no iemācītām frāzēm
  • tam, ko labi prot tikai ilggadēji Kristieši;
  • Pienākumam, kas ikdienu jāpilda;
  • Instrumentiem, ar kura palīdzību ietekmēt vai manipulēt ar Dievu, kas ikdienu jāpilda.
  • Entiem sagudrot Dievam, ko pateikt.

Apustulis Jēkabs mūs brīdina nelūgt  savtīgu apsvērumu vadītiem.

Jēkaba 4:2-3-Jūs iekārojat, un jums nav; jūs slepkavojat un skaužat un nevarat iegūt; jūs cīnāties un karojat. Jums nav, tāpēc, ka jūs nelūdzat Dievu.

Lūgšanai ir jābūt?
*
      kad Dievs var būt sadraudzībā ar Tevi un uzticēt tev savas domas un vēlmes.
Pielūgsmes, slavas un pateicības brīdim, kad tu domā par Dieva diženumu.
  • laikam kurā izpaužas tavas personiskās attiecības ar debesu Tēvu,(tas nozīmē parunāties ar Dievu par šo dienu, par pašreizējiem apstākļiem.
  • Laikam kad Tēvs tev uztic savas rūpes par citiem ticīgajiem un tiem, kas vel nav kristieši( Dievs tev dos iespējas sarunāties un uzklausīt citus kuriem ir nepieciešamā tā kalpošana, kuru Dievs vēlas īstenot caur Tevi.) 

Citiem vārdiem, lūgšanai ir jābūt tavu ikvienu un praktisko attiecību ar Dievu būtiskai un neatņemtajai daļai. Svētais Gars tevi vadīs sarunās ar Dievu.
Pieaugot tavām zināšanām par Dieva vārdu, Bībeli, tu piedzīvosi , kā tava dzīve un uzvedība aizvien  vairāk piesakņojas  Dieva plāniem un nodomiem.

Savādi ir tas, ka daudzu Kristiešu lūgšanu veids gadu gaitā gandrīz nemainās, viņu frāzes un izteiksmes līdzekļu paliek vieni un tie paši, lai gan viņi ir kristieši jau gadiem.

Lūkasa 18:9-14
9 Bet tādiem, kas paši bija pārliecināti, ka viņi ir taisni un ar nicināšanu skatījās uz visiem citiem, Viņš stāstīja šādu līdzību:
10 "Divi cilvēki aizgāja uz Templi Dievu lūgt. Viens bija farizejs, bet otrs - muitnieks.
11 Farizejs nostājās un lūdza pie sevis: es tev pateicos, Dievs, ka es neesmu tāds kā citi cilvēki - laupītāji, ļaundari, laulības pārkāpēji vai arī kā šis muitnieks.
12 Es gavēju divreiz nedēļā un maksāju desmito tiesu no visiem saviem ienākumiem.
13 Turpretim muitnieks, iztālēm stāvēdams, neuzdrošinājās pat acis pacelt uz debesīm, bet sita pa savām krūtīm un sacīja: Dievs, esi man grēciniekam žēlīgs!
14 Es jums saku: viņš nogāja savās mājās taisnots, labāks par otru. Jo katrs, kas pats paaugstinās, taps pazemots, bet, kas pats pazemojas, taps paaugstināts."


Pieaugot mūsu izpratnei par Dievu, mainās vārdi un donas , ko mēs paužam sarunā ar Dievu. Tā notiek ar katru normālu bērnu, kura izpratne attīstītās. Bērnam attīstība atspoguļojas sarunās ar vecākiem tajās aizvien mazāk ir zīdaiņiem raksturīgās vāvuļošanās. Piemēram, būdams jauns kristietis, tu vari lūgt:’’Dievs, lūdzu,esi ar mani šodien, kad darīšu to un to! Tas ir lūgums, lai Dievs būtu ar tevi konkrētajā dienā. Bet, iegūstot lielāku izpratni par apsolījumiem, ko Dievs mums ir devis savā vārdā, tava lūgšana mainīsies. Tā kļūst šāda: ‘’Tēvs, paldies, ka tu esi ar mani un nekad mani neatstāsi! Es Tevi Slavēju, ka, būdams Tavs bērns nekad es neesmu viens.  Jēzus teica, ka vēlas, lai viņa mācekļus virza un motivē tas prieks, kas bija viņa dzinējspēks, darot Tēva gribu un īstenojot Dieva plānu cilvēkiem.

Jāņa 15:11-To Es uz jums esmu runājis, lai Mans prieks mājotu jūsos un jūsu prieks būtu pilnīgs.

Ja,laikam ejot, bērna runas prasmes neattīstās, tiek meklēta logopēda palīdzība. Mums jāuzmanās, lai tas nenotiktu mūsu attiecībās ar Kungu un Pestītāju Jēzu Kristu. Viņš ir persona, tāpēc mums ar viņu ir brīvi jāsarunājas kā ar Dievu personu.  Tāpat tam vajadzētu būt mūsu attiecībās ar Debesu Tēvu. Garīgi pieaugot, pilnveidosies arī mūsu runas veids ar Dievu un klausīšanās viņā. Pielietojot garīgos principus, tas ietekmēs mūsu staigāšanu ar Dievu.

Lūgšana ir process, kurā gaidam izmaiņas. Dievs var mūs atpestīt no ļauna. Sirds stāvoklis nav pareizs ja lūdz ar ļaunām sirdīm. Lūgšana ir staigāšana ar Dievu.
Lūgšana, kas mūsos atdzīvina nepieciešamos procesus. Kad esam tādi, kas ieelpojam un izelpojam Dieva klātbūtnē. Dod Dievam ticību un Dievs Tev savu Svētību, galvenais lai no sirds.
Neuzstādīsim ultimātu-Ja tu man nedod tad reķinos ar Tevi. Tā nav kristieša lūgšana,bet nekristiešu. Jo es Dievam lūdzu, bet tajā pašā brīdī neticu kad dos. Var arī aizlūgt par citiem  bet netic kad Dievs var palīdzēt.

Lūgšana ir atklāta saruna ar Dievu. Dievs ir ar mums viņš ir šeit.  Psalmos ir pielūgsmes, tāpec var lasīt arī jālasa psalmi.

Lūgšana sastāv no
Pateicības
Lūgums-ko gribi saņemt
Aizlūgšanas
Nožēlas
Pielūgsmes
Dievs sūta savu mīlestības vēsti, bet jums tā ir jāpieņem. Jums jāvēlas klausīties Dieva sūtītā vēsts, sadzirdzēt viņu.
!!!!!!!!-Svarīgi ir lasīt Bībeli un meklēt tur atbildes
2.Tim. 3:16- Ikkatrs raksts ir Dieva iedvests.

Lūgšanai ir vajadzīga stipra ticība un paļāvība uz to Kungu. Nav jau jēga lūgt, ja tu netici un saki kad man Dievs nepalīdz. Ir daudz gadījumu cilvēki saka Dievs nepalīdz ar darbu atrast, tad darba alga ir par maz, tad veselībā nepalīdz nedziedina . Un vel visādas problēmas. Bez Lūgšanas arī nekas nenotiks,Dievs neko klāt nenesīs, ja nepieliksim savas pūles. Lūdziet tad Jums taps dots, meklējiet tad atradīsiet, klauvējiet taps atvērs-apsolījums mums.

Lūdziet un ticiet tikai tad tas notiks.

Pielūgsim mūsu Kungu un pestītāju,Stāvēsim lūgšanās Dievs mūs Svētīs. Dievs saka gaidi, tad gaidi. Mums jāpaļaujas uz to Kungu. Būsim nomodā un modrīgi tad visu sasniegsim.  Mums ir vienas debesis un ir viens ceļš, un kas tas ir?

Jēzus. Jēzus, Jēzus
Mums ir sevi jānomazgā, lai Dieva gars varētu darboties mūsos.Ja nāks Dieva Gars neviens to nevarēs apstādināt.

Ebrejiem 13:8- Jēzus Kristus vakar un šodien un tas pats mūžīgi
Jāņa 14:6- Es esmu ceļš patiesība un dzīvība neviens nenāk pie Tēva, kā vien caur mani.
Jāņa 14;14- Ko Jūs Lūgsit manā vārdā to es darīšu.
Fil.2:10-11 Lai Jēzus vārdā locītos visi ceļi un visas mēles apliecinātu, ka Jēzus Kristus ir mūsos.
2.Pēt.3:18- Bet audziet mūsu Kunga un pestītāja Jēzus Kristus žēlastībā viņam lai ir gods tagad un līdz mūža dienai.

     Lūgšana ir izmēģinājumu lauciņš itin visam, tas ir visa pamats
    Lūgšana ir virzošais spēks, kas atrodas visu lietu pamatā.
    Lūgšana ir gids visās lietas, kad mūsu lūgšanas dzīve ir kārtībā, arī viss cits ir kārtībā.
   Lūgšana neļauj nekam norisināties nepareizi.
     Caur lūgšanu mēs atklājam, ko Dievs vēlas, lai mēs darām. 
      Lūgšana ir mīlestības attiecības.
      Lūgšana ir satikšanās brīdis ar manu Dievu.
      Tikai caur  lūgšanu tiek  īstenotas visas lietas- Lūgšana nozīmē visu.
      Dieva spēku ir iespējams satvert vienīgi, pavadot daudz stundas uz ceļiem.

    ‘’Un visu, ko Jūs ticībā lūgsit, to jūs dabūsit’’(Mateja 21:22)
     ‘’Esiet modrīgi un lūdziet Dievu, ka jūs neiekrītat kārdināšanā, gars ir gan labprātīgs, bet miesa vāja(Mateja 26:41)
     ‘’Jo Dievam nekas nav neiespējams( Lūkasa 1:37)v     ‘’Tiem aizvien būs lūgt Dievu un nepagurt’’(Lūkasa 18:1)

  • Filipiešiem 4:6-7
Mums visiem ir pacēlumi un kritumi un kritumi, bēdas un slimības. Ikvienam kas vēlas sekot viņam, ir jādalās viņa ciešanās. Arī  tāpēc, ka mums ir vajadzīga lūgšana.

Efeziešiem 5:20

Mums ir  jālūdz:
  • Pateikties, slavēt un pielūgt Dievu
  • Lūgt par mīļajiem
  • Lūgt par personīgām vajadzībām
  • Lūgt par tiem, kam  no mums ir bēdas.
  • Lūgt par lielākām lietām.

*      Lūgšana nav monologs nedzirdīgajam Dievam, bet saruna ar Dievu, kurš dzirdz lūgšanas un  tās paklausa.
*      Lūgšana nenozīmē palīdzēt Dievam sniegt atbildi:: tā ir lūgums Dievam mums palīdzēt. Tā nav stāstīšana Dievam, kas viņam jādara, tā ir izstāstīšana Dievam par vajadzībām.
*      Lūgšana nav tikai nākšana pie Jēzus tā ir atļaušana Jēzum ienākt manī!
*      Lūgšana nav tikai izglītotajiem, seminārus pabeigušajiem- tā ir katram, kas lūgšanā praktizēsies,plānos lūgt un izturēs līdz galam!
*      Lūgšana nav nepacietīgajiem, bet gan tiem, kas gaida un sagaida.
*      Lūgšana nav laika iznīkšana,tā ir satikšanās ar Kungu, Kungu!

Lūgt nozīmē uzņemties risku un ieraudzīt iespējas, lai mēs, kad esam sašķēlusies  savās attiecībās, spētu atkal sanākt kopā un apvienoties.

Tomēr,lūdzot par savu dzīvi, mēs varam slavēt Dievu, jo viņš zina, ko dara.

·        Vēstule Efeziešiem 1:15-21
Garīgi pieaugot mēs iemācīsimies atšķirt sātana pamudinājumu raizēties, uztraukties u.c. no Svētā Gara mierināšanos balss. Viņš mūs iedrošinās uzticēties Dievam, kurš pārvalda un kontrolē visas lietas.  Sātans izdarīs spiedienu uzņemties atbildību  par visu pašiem.

Rom 8:26

Tēvs vēlas, lai tāpat kā mēs pielūgt viņu visā tā godībā ik dzīves dienu un jebkuros apstākļos. Mēs varam doties vakar pastaigā, vai mierā un klusumā lasīt kādas slavēšanas dziesmas vārdus. Jebkurā gadījumā lūgšana ir atklāta un patiesa sadraudzība ar Dievu un vienalga kurā Diennakts laikā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru