2010. gada 25. maijs

Kā es varu zināt Dieva gribu


Diskusiju Tēma:’’ Kā es varu zināt Dieva gribu’’?

Katrs kristietis cīnās ar šo lietu. Dievs vairākumā runā uz mums. Bet es to jūtu savā Garā kad Dievs runā uz mani! Bet brīžiem mums ir tādas lietas
Kuras neesam saņēmuši gadiem ilgi? Dievs ir un paliek Dievs.
Pārdomām:
1.     Vai es patiešām varu dzirdēt Dieva gribu?
2.     Kā es varu zināt ko man vajadzētu darīt?
3.     Kā es varu zināt kuru darba piedāvājumu man vajadzētu pieņemt?
4.     Vai man ir jāpārdod mājas un jāpārvācas uz dzīvokli?
5.     Vai Man ir jāpaliek šajā valstībā jeb jādodas uz citu?
6.     Vai Dievs ir vispār manī ieinteresēts?
7.     Vai es patiešām varu zināt Dieva gribu?

135.Psalms 5-6 pantam

Tiešām, es zinu: liels ir Tas Kungs, un mūsu Dievs ir lielāks par visiem dieviem.
 Visu, ko Tas Kungs grib, to Viņš izdara debesīs un virs zemes, jūrā un ūdeņu dzelmē.

Visu ko viņš izdara! Aleluja, Paldies Dievs.
Jūs patiešām varat zināt Dieva gribu. Dievs ir vairāk ieinteresēts nekā mēs paši. Dievs ir vairāk ieinteresēts kad zinām viņa gribu un to piepildām. Viņš vēro Tevi un par Tevi zina viņš nekad neguļ. Viņš zina tavu matu daudzumu uz Tavas galvas. Debesu Tēvs parūpēsies par Tevi. Viņš satur visu mūsu elpu. Visas cilvēces elpu viņš tur savās rokās. Ja Dievs grib kad jūs paliekat dzīvs.   Āmen
Dievs patiesi rūpējas par Tevi un viņš par mums ir ieinteresēts. Ja Jūs tam ticat tad veltiet laiku lai pateiktu paldies Dievam. Dievs ir ieinteresēts tieši Tevī. Paldies Tev Dievs.   
                               Āmen
Ir Dievs personība, kas mūsos ir ieinteresēts, viņš spēj mūsu dzīvē dod īpašu vadību.
3. Kad  nevar pietiekami uzzināt Dieva gribu.
Kad jūs to neizdarāt tad Jums nebūs Dieva vadība tālākā dzīvē. Daudzi cilvēki nāk uz Baznīcu lai iegūtu kādus labumus. Daudzi cilvēki nāk uz draudzi lai dabūtu kādu labumu. Cilvēks  nāk uz draudzi dažādu iemeslu dēļ vadīti un tad var uzzināt kāda ir Dieva griba šajā cilvēkā.
Mums ir vajadzīgs Dievs.
  1. Tieša skaidra Dieva griba.
  2. Neitrāla
  3. Ļoti grūti atšķirt, ka tā ir Dieva griba.
Kad ir dažādas situācijas Dieva griba ir ļoti īpaša. Bet īpašās lietās, kuru māju man gan vajadzētu nopirkt? Bībelē ir paradīts un dots vispārējais princips šīm lietām.
Pirms Jūs gribat uzzināt Dieva gribu ir divas nozīmīgas vadības jūsu dzīvē un ja varat tad to varat pierakstīt jeb klausāties.

Nekad nejautājiet pēc Dieva gribas. Par kaut kādu darbību vai attieksmi , kura ir skaidri aizliekta Bībelē. Bībele sakas kad sliktas lietas darīt ir grēks. Nekad nemeklējiet Dievu un neuzbāzieties kuras ir parādītas Bībelē.  Tas, kas ir aizliegts to nedarīt! Nejautājiet Dievam par kuru ir skaidri rakstīs Bībelē. Vieni no vislielākajiem meliem Ziniet man nav nekādas Evaņģelizācijas dāvanas tie ir meli.
Raksti skaidri saka Kungs Jēzus Kristus saka”ejiet pa visu pasauli un paslidiniet Evaņģēliju”. Tu Evaņģēliju nestāsti tāpēc kad esi bailīgs. Jo Tu esi pārliecināts, kad neviens nevar izglābties
Un Tev tā būs kā zīme kad cilvēki raudās un pieņem Jēzu. Dievs Tevi tiešām svaidījis tad tu vari iet un darīt. Ejiet un sludiniet un nedomājiet par rezultātiem. Jums nevaig nekādas īpašo dāvanu lai būtu jauks pret cilvēkiem. Jēzus mājo Tevī, Vai Jūs to dzirdējāt?
Pamēģiniet un neuztraucieties par kļūdām. Mums ir bailes par lietām, kuras jau ir skaidri dotas mums Bībelē. Šis Evaņģēlijs ir jau dots. Ir Kāda īpaša dāvana, kuru Dievs ir dāvājis Tev?
Un nekautrējieties no tās. Tev ir jājiet un jādalās ar Evaņģēliju savā īpašā veidā.
Neizniekojiet savu laiku meklējot Dievu tādā veidā.
Neitrālie lēmumi
Dažreiz mēs padarām procesu meklējot Dievu grūtāku nekā patiesībā tas ir. Jo Mums tas ļoti patīk. Mums patīk šis process, kuram ejam cauri.

Ir cilvēki, kuri vēlas padarīt lietas lielākas nekā patiesībā tas ir uzpūst no mušas ziloni.

Daži cilvēki lūdz Dievam padomu ko man vilkt mugurā. Un arī cikos vajadzētu celties augšā?
Dievs ir gans. Gans visu laiku ir uztraucies pa savām avīm. Gans ar mīlestības raugās uz savām no vilkiem, no tā, ka varētu. Iekrist un noslīkt ūdenī šī avs ganās un gans pēc viņa vadības . Bet Gans viņš nesagaida to no avs kad viņai jautās un lūgs viņai. Vai Mums to vajadzētu ēst jeb nē…? Kad Tu nonāc pie neitrālajiem lēmumiem Tev nav Dievam jājautā par šīm lietām. Es Lūgšu ar savu prātu un  garā es dziedāšu ar prātu un dziedāšu ar  Garu.   Vai Tu zini kad Dievs ir tas, kas, kas radījis  smadzenes. Ko dara smadzenes domā! Dieva vārds saka apģērbies pienācīgi.  Pats trakākais kad cilvēks iet uz draudzi gadiem ilgi un nav par Dievu pastāstījis nevienam cilvēkam. Kāpēc? Tāpēc kad viņi ir pārliecināti kad viņiem nav šīs Dievu Evaņģēlija vēstīšanas dāvana.  
Kā gan Dievs var dod Gudrību?
1)      Tas ir no Bībeles
2)      Lūdziet
3)      Dievs ir Tavs padoma devējs.

Bībele saka ir ļoti svarīgi būt par daļu no garīgās ģimenes, jo ir īpaša godība kā Dievs dod visai ģimenei kopā. Kad Jūs runājiet ar saviem brāļiem un māsām un arī ar draudzes līderiem. Tur Jūs varat meklēt padomu.
  • Kādi ir apstākli?
Caur apstākļiem jūs nepazīstat Dieva gribu.

*)   Iekšējās pārliecības- kā saprast Dieva gribu no iekšējās pārliecības.
Caur principiem Tu iepazīsti Dieva gribu. Miers Tavā sirdī.-Tas ir ļoti svarīgs. Dievs Tevi vada no skaidras apziņas.  Jo Lietas  var paņemt prom Dieva gribu un mēs vairs nevarēsim dzirdēt ko Dievs saka.
*) Personīgās vēlmes- gūstot savu prieku Tajā Kungā un viņš gādās par Jūsu sirds vēlmēm.  Tā atslēga ir tāda atrodiet prieku savā Kungā kad viņš ir Tavs prieks. Un Viņš dāvās Tev visu.
*) Jūsu lēmumu rezultāts- Pārbaudīt rezultātus Jūsu personīgajā pieredzē.
Dievs vada un jūs nezināsiet kas notiks tālāk. Neviens nevar pateikt kāds ir dzīves plāns manai katrai dzīves dienai. Mums ir bail atdod savu dzīvi Dievam.

Ja Jūsu Tēvs zina kā dod labas dāvanas saviem bērniem cik daudz vairāk Jēzus Debesu Tēvs, dāvās Jums Svēto Garu ,dāvās labas dāvanas tiem kas mīl viņu.
      Dievs mīl Tevi un grib runāt ar Tevi un dāvāt Tev savu personīgo laiku. Dievs Grib lai mēs zinām viņa gribu.
  • Viņš grib mums dāvāt Svēto Garu.
2. Pētera 3:9


Tas Kungs nevilcina Savu apsolījumu, kā dažiem tas šķiet, bet ir pacietīgs ar jums, negribēdams, ka kādi pazustu, bet ka visi nāktu pie atgriešanās.

1.Tim 2:1-4

Tad nu es pamācu tevi vispirms turēt lūgšanas, pielūgšanas, aizlūgšanas, pateicības lūgšanas par visiem cilvēkiem,
 par valdniekiem un visiem, kas ir augstā amatā, lai mēs dzīvotu mierīgu un klusu dzīvi visā dievbijībā un cienībā.
Tas ir labi un patīkami Dieva, mūsu Pestītāja, priekšā,
 kas grib, lai visi cilvēki tiek izglābti un nāk pie patiesības atziņas.
Jums ir jāgrib redzēt un zināt Dieva gribu.
Āmen.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru