2012. gada 6. marts

Kristiešu svarīgāki dzīves punkti, kam jāparādās kristieša dzīvē.


1.Bērniņam nepieciešama skaidra un evaņģēlija piena barība un dievišķā Gara un dzīvības spēka pieplūdums no mīlošajiem un garīgajiem vecākiem, no kāda cilvēka vai vietējās draudzes brāļiem un māsām, protams, no sava mīlošā Tēva.
2.Jāņa 15:7
Dievs jau savā vārdā apsola, ja mēs paliekam Dievā un viņa vārdi mūsos, tad mēs varēsim lūgt, ko gribam un tas ko mēs lūgsim piepildīsies.
!Bez palikšanas Jēzū dzīvība mirst un nenes augļus.
3.Atrašanās Dieva klātbūtnē, pielūgsmē, noliekšanās Dieva priekšā pilnīgā sirds gatavībā paklausīt katram viņa mājienam. Dievs ir mums devis vienu svarīgu uzdevumu paklausīt. Vai mēs klausām tam ko Dievs saka? Cik bieži mēs nerīkojamies uz savu galvu, un tad sūdzamies, ka neiet labi dzīvē. Tāpēc mums ir jābūt un jāpilda, tas, kas ir saskaņā ar Dieva gribu, nevis tas ko mēs gribam.
4.Iekšēja dzīve ir dzīve ar Dievu
Mums ir jājiet kopā ar Dievu ik brīdi katru dienu. Jāliek Dievs savā dzīvē pirmajā vietā, un tad visas pārējās lietas, nevis darīt to otrādi. Dievam mūsu dzīvē jābūt galvenai prioritātei, tad arī viņš varēs darboties caur mums un darīt lielus darbus.
1.Kor. 6:19
5.Mūsu dzīve ir arī caur Dievu.
Iekšējo dzīvi dzīvojošs Kristietis nedarbojas vairs pats caur saviem spēkiem, bet ļauj Dievam caur viņu darboties. Kā jau es pieminēju ir svarīgi, lai Dievs varētu caur mums darboties. Tāpēc mums ir jāmeklē Dievs un jāpieņem viņa griba savā dzīvē.
Jāņa 6:57
6.Dievs mūs vedīs sadraudzībā ar viņu pie viņa, un viņš par mums samaksāja dārgu cenu.
7.Iekšēja dzīve ved mūs prom no šīs pasaules un ved pie Dieva
Dievs ir mūsu dzīves avots, kā arī mūsu dzīves galvenais mērķis un gals. Alfa un Omega. Ieksējā dzīve ir līdzīgi kādai straumei pastāvīgi pieplūst Dieva mīlestības straume.
Iekšējās dzīves kopšana un tās prasības
Katra dzīvība kā dabīgā, fiziskā, kā arī garīgā, lai tā priekšlaicīgi neizbeigtos un sasniegtu visaugstākos iespējamos rezultātus ir jākopj. Ir žēl, kad daudzu cilvēku iekšējā dzīve ir neauglīga vārga un viņu stādi nenes nekādus augļus, un iznīkst. Vai Tu savā dzīvē nes augļus?
Jaunpiedzimis bērns var būt pilnīgi normāls atbilstoši savam vecumam, bet ja pēc gadiem nav ne audzis, ne pieņēmis garīgā attīstībā, viņš kļūst par savu vecāku raižu aspektu, tāpat arī Dievs Tēvs uztraucas par mums, vai mēs savā dzīvē esam auglīgi? Svarīgs pamats mūsu dzīvei ir lūgšanas. Lūgšanu var salīdzināt ar elpošanu, tāpat arī mēs elpojam un pārtiekam no Dieva žēlastības, kā mūsu miesai nepieciešama pilnvērtīga barība, tāpat arī garīgai dzīvei. Zināmais laiks mums ar Dievu ir lūgšanu kambaris. Jo mums sevi ir jāpiepilda ar svaigu gaisu, ar Debesu gaisu un Dievs par to rūpējas. Jāņa ev. 12:24-26
Mums ir jāuzticas tam, ko Dievs mums uzticējis lielu gādību
8.Zemoties Dieva priekšā.
Zemošanās ir vienīgais pamatnoteikums, lai notiktu sastapšanās un savienošanās ar Dievu- tāpēc ir svarīga lūgšana.
9.Patiesība un skaidrība
Mums skats ir jāvērš uz patiesību, tad mums atausīs gaisma. Jēzus ir ceļš uz patiesību. Patiesība vada uz skaidrību un patiesība dara mūs brīvus.
10.Brīvība un atjaunošanās
Mums ir jāpaliek Dieva vaiga priekšā. Kas paaugstināsies tas tiks pazemots, bet kas pazemojas tas tiks paaugstināts.
11.Šķīstīšanās un savienošanās
Zemojoties Dieva Svētajā klātbūtnē mums atklājas mūsu pašu netīrība un grēki, zem šķīstu darošā asins spēka) 1. Jāņa 1:7) ‘’Jo kas ir Kristū, tas ir jauns radījums, kas bijis ir pagājis redzi viss ir tapis jauns’’
12.Uzvaras dzīve
Tikai tur kur notikusi pilnīga atbrīvošanās no grēka verdzības var tapt savā dzīvē atpestīts un staigāt uzvaras pilnu dzīvi kopā ar Dievu. Pāvils saka- Visās šinīs lietās, mēs pārpārim paliekam uzvarētāji tā spēkā, kas mūs dara stiprus.
13.Audzināšana un tās augļi
Lai mūsu dzīvē parādītos kādi augļu, mums ir jābūt disciplinētām attiecībām ar Dievu. Jo Dieva izbērtās svētības vairs nelasīsim atpakaļ. Ja mēs ļausimies Svētā Gara audzināšanai, arī nesīsim augļus, pretējā gadījumā paliksim neauglīgi. Mūsu ticības dzīvē ir svarīga pastāvība.
Kā mēs varam staigāt uzvaras dzīvi, un vai tu nes augļus? Par šiem jautājumiem padomā, Lai Dieva Svētais Gars Tev palīdz rast atbildes uz šīm jautājumiem.
Āmen
Svētrunu gatavoja Arnolds Bērziņš
04.03.2012
Ja ir kādi jautājumi izlasot šo svētrunu varat droši sazināties skypā uz niku berzs17 un parunāties, kā arī savus jautājumus rakstīt e-pastā uz e-pastu kristusgaisma@inbox.lv

Lai Dievs Jūs Svētī!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru