2012. gada 21. marts

Diskusija- Kristiešu personīgās attiecības Nehemijas 3. nodaļa

   http://www.draugiem.lv/Jezustevimil/#/blogs/?p=6729987
Dieva vārds ir pilns ar zeltu un gaida, kad mēs to paši izraksim, jo rokās mums neviens neko nedos. Trūkums ir tāds, ka mums ir grūti noticēt, kas rakstīts Dieva vārdā. Bet Dievs grib, lai mēs būtu paļāvības pilni.
Jeremijas 21:1-9
Kāpēc cietoksnis- kas mums nāk prātā kas ir siena? Tā ir domāta aizsardzībai, kā arī vārtiem ir svarīga nozīme. Gan mūrim, tiem ir mērķis, kas ir jāpatur ārpusē un tos, ko vajag ielaist. Mūrim un sienai, jākalpo kā aizsardzībai.
Jesajas 60:18
Dievs ir mūsu Tēvs un mēs esam viņa bērni. Tieši Dievs runā uz mums caur savu vārdu Bībeli. Savus mūrus būs saukt par pestīšanu un vārtus par slavu.
Dāvida Lūgšana(57. Psalms)
Sal.pam. 25:28
Jo mēs ieiesim personīgās attiecībās ar Dievu, tad arī no mūsu dzīves varēs plūst slava.
Ps.100
Ir lietas, kuras dara Dievs un ir lietas, kas ir jādara tikai mums pašiem. Vienīgi Dievs ir mūsu pestīšana un glābšana. Jēzus ir nācis uz zemes, lai mūs pārliecinātu par taisnību, patiesību un grēku. Ir lietas, kas ir mums jāizlemj, vai to darīt jeb nē. Jāņa 10:10 Tāpat mums Jēzus dod visu nepieciešamo un vel vairāk. Neviena dzīve nav bez problēmām- tāpēc mums ir jācīnās Dieva spēkā, jo Dieva spēkā būs viss iespējams. Ir daudzi, kas grib attiecības ar Dievu, bet to nevar, jo reliģija nevienu neglābj, tava konfesija tevi neglābt, baznīcas pameklējumi neglābj, kristības un iesvētības neglābj, ja tavā sirdī nebūs Dieva, un ja tu nepaļausies uz viņu, tad šīs lietas ir liekas. Mēs esam kristieši un mums jābūt personīgām attiecībām ar Dievu, un jābalsta attiecības saskaņā ar Dieva vārdu. Mūsu dzīvē nav attiecības ar Dievu, jo tās nav saskaņā ar Dieva vārdu. Mateja 7:14  Neviens nevar ieiet ja neiet cauri šauriem vārtiem. Cilvēki nevar izbaudīt pieaugošu dzīvi, ja viņi savā sirdī neko nejūt pret Jēzu Kristu. Dzīve ar Jēzu dod mums arī noteiktību. Mateja 4:18-22 Mums ir jākoncentrējas uz Dievu, un mūsu dzīvē Dievs ir jāliek pirmajā vietā, un pēc tam visas pārējās lietas. Kad mēs mīlam Dievu, tad arī spēsim mīlēt cilvēkus, kas ir mums apkārt. Dievs grib, lai mēs savā ticības dzīvē pieaugtu. Jāņa ev. 15:16 Mums ir jāiet un jādalās ar citiem cilvēkiem ar Kristus vēsti. Jāpieņem tas uz ko Dievs ir mūs katru aicinājis, strādāt viņa darbā, pasludinot labo vēsti. Tu jau nevienu neglābj, bet tu nes evaņģēliju un to dara   Dievs, kas atpestī. Nehemijas 3:4-6
Paklausīt. Bet daudzi negrib Dievam paklausīt un paļauties. Ja staigāsit pa Dieva ceļiem, tad arī savā dzīvē atradīsit mieru. Dievs mūs atjauno. Dievs nāk un dod mums daudz vairāk atpakaļ, ko mēs esam paši atdevuši. Apmācība ir tiem, kas ticībā ir vājāki, vecāki ticības dzīvē apmāca jaunākos. Ir mums jāspēj arī dot arī mums garīgus padomus tiem, kas ir vājāki. Ja tu gribi dot spējīgus padomus, tad tev ir jābūt spējīgam pašam mācīties. Vienmēr mēs paši esam apmācāmi. Mūsu standartam ir jābūt Dieva vārdam. Mūsu padomiem ir jābūt saskaņā ar Dieva vārdu.
Mums ir jābūt iesaistītiem Dieva darbā. Vecākais apmāca jaunāko. Tāpat ir mūsu garīgā dzīve, ka nekas nenotiks, bet ir jāmeklē mūsu dzīvēs Dievs, un Dieva principi, kas mums palīdzēs saglabāt mūsu  garīgo dzīvi.
Apmācība nozīmē dalīšanos ar dzīvi. Mums pašiem jābūt iesaistītiem, ka esam mācekļi- lai dotu to, ko mēs paši esam saņēmuši, mēs varam apmācīt ar savu dzīvi.
·Ielejas vārti
Pie mūsu zemes ir jāstrādā
1)Jātīra
2)Jārūpējas, jo nekas nenotiek tāpat vien.
Ielejas ir grūtības, un kalnā nekas nevar augt, kā ielejā. Tāpat tas arī ir mūsu garīgā dzīvē, jo tu gribi izaugsmi arī savā dzīvē tad tev ir jāpieņem un jāieaicina savā dzīvē ielejas vārti. Mēs augam ielejā. 
Ps. 23:4
Psalmā- Tu mani vadi pa zāļainām ganībām lieto zizli, nevis lai sodītu, bet lai vadītu un virzītu. Tavs Gana zizlis vada. Un tur mēs atrodam mierinājumu. Tāpēc Dāvis saka- Tavs Gana zizlis un vēsma mani iepriecina un mierina. Ielejas un grūtības ir tās, lai mūs darītu pilnīgākus.
Nehemijas 3:7
1.Pēt. 2:14
Mans bizness un  kalpošana tā ir ieleja. Tas Tev ir jāpieņem. Tev dzīvē ir jāatrod balanss un l līdzsvars, kas Tev uzticēts, kas Tev ir jādara. Rom. 5:1-5
Grūtības nes pacietību. Pacietība dod pieredzi.  Mēs gribam uzreiz pieredzi, bez pacietības. Pieredze nes cerību. Bezcerīgi cilvēki nav tie, kam nav problēmas, parasti viņos var atrast prieku, gan redzēt tos, kam nav problēmu, bet vīnu sirdīs nav cerības. Mācīsimies pieņemt ielejas tāpēc, ka ielejas vārti tā ir ieeja Jeruzalemē! Mēs esam Dieva rokās un nekas mūs neizraus no Tēva rokas. Ja mēs esam Kristū, nekas mūs nevarēs sakaut, jo Kristū mēs esam uzvarētāji. Dievs Tevi neatstās. 
Atkārtojums
Dzīves mērķis ir tas, ka mums ir dzīve ar mērķi, kad mēs gribam augt, Dievs noliek mūsu priekšā modeli uz ko mūsu dzīvi vajadzētu koncentrēt. Tava pestīšana nāk vienīgi no Kristus. Viss, kas ir mums jādara jāpieņem un jāieiet pa Dieva vārtiem. Mūsu dzīve ir jāiegulda citu cilvēku dzīvēs. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru