2011. gada 29. marts

1.Pētera 1:3-25


(1.Pētera 1. Vēstule 1:3-25) Dievs ir mūsu cerība un mēs varam viņam uzticēties. Dievs arī vēlas mūs mainīt un veidot tāpēc arī mums pieļauj pārbaudījumus, bet mums ir jābūt stipriem un nevajag vainot Dievu, ka Dievs ir mainīgs jo mēs paši esam un ir jāmācās no savām kļūdām un ir jādara Dieva prāts. Dievs nepārbauda pāri par mūsu spēkiem, viņš uzliek tādu galu kādu varam panest. Pārbaudījumi pastāv daudzās situācijās, jo Dievs vēlas redzēt mūsu Ticību un cik mēs būsim uzticīgi!(1.Pētera 1:6-7)No Šiem un citiem Bībeles tekstiem mums jāpatur prātā trīs svarīgas atziņas pār pārbaudījumiem:
1. Pārbaudījumi ir un būs no tiem nevaram izbēgt.
2. Pārbaudījumi nav nekas patīkams.
3.Faktiski, visas ciešanas, ko mēs mēdzam saukt par pārbaudījumiem, ir velna darbs, tomēr ar Dieva žēlastību arī tās galu galā nāks mums par labu.
Dievs ir mūsu glābējs un arī mūsu pestītājs, kas par mums rūpējas, kas ir uzvarējis visu ļaunumu un atpircis mūsu no grēka varas. Dieva žēlastība ir liela, kura līst par saviem bērniem. Mums ir jābūt nomodā par visu ar atvērtu sirdi, prātu un arī ar acīm, un likt cerību uz to Žēlastību ko dod Dievs. (1.Pētera 5:10-11) Jo vairāk vietas mūsu dzīvē būs atvēlēts mīlestības Dievam, jo sekmīgāk arī mēs izturēsim visus pārbaudījumus, ko dzīve mums nes un vel jo projām nesīs. Grūtākais pārbaudījums nav tas kā mēs to pārcietīsim kaut ko kas nav, bet kā mēs izmantosim to kas jau mums ir? (1.Kor.10:11) Cik daudz mēs uzticamies viņam? Cik ,daudz mēs paļaujamies tas ir atkarīgs no mums pašiem jo Dievs nav ne pie kā vainīgs. Mēs paši esam sējēji un pļāvēji, ko tu sēj to pļauj! Nevajag vainot Dievu kāpēc Dievs to pieļāva, jo paši mēs esam savas laimes kalēji, un paši kārtojam savu dzīvi mums tik Dievs palīdz to veidot. Dievs mūs mīl bezgalīgi un viņa mīlestība ir bezgalīga un neviens cits nav tāds kāds ir viņš, viņš mūs gaida, jo nav neviens tāds kāds esi tu. Nav neviens tāds kā tu, kas tik ļoti mūs mīlētu. Tu mīli ,Tu piedod dziedini ,un atbrīvo. Tēvs tu esi mūsu Tēvs, brīnišķais Glābējs, jo nav neviens tāds kāds esi tu. Lai Dievs mums palīdz un sargā, lai atbrīvo un lai šķīstī no visa ļaunuma, jo mums ir jādara Dieva prāts, un jātiecas pēc viņa gribas. Jo ir rakstīts ’’Esiet Svēti, jo es esmu svēts.!Arī mums jā uztic sevi un jātiecas pēc Dieva un jāļauj lai viņš mūs vada par viņa tīkamiem radījumiem. Kristus ir mūs atpircis ar dārgajām Dieva Dēla asinīm. Mums ir jābūt cerībai uz Dievu lai mūsu cerība tikta liekta uz Dievu. Zāle nokalst, un viņas ziedi nobirst, bet Dieva vārds paliek mūžīgi. Dieva vārds ir spēcīgs un arī mums ir jāmeklē spēks Dieva vārdā, jālasa Bībele, nevis pašķirstīt, bet lasīt un neteikt, ka nav laiku jo laiku var atrast.’’ Lasi to, lai būtu gudrs, tici tai, lai tiktu paglābts, un lieto to, lai rīkotos pareizi. Dieva vārdam ir īpašs spēks.(Ebrejiem 4:12)’’Jo Dieva vārds ir dzīvs un spēcīgs. Bībelei ir atstarojošs spēks, kā spoguļiem(Jēkaba 1:22-25) Bībelē mēs ieraugām sevi tā, kā mūs redz Dievs , kā grēciniekus.(Rom. 3:23)Bībelei ir šķīstījošs spēks kā ūdenim.(Efez. 5:26) Bībelei ir reproduktīvs spēks kā sēklai(1.Pētera 1:23) Mēs esam Dieva bērni, jo esam iedzimuši Dieva ģimenē caur neiznīcīgo Dieva sēklu.(Jāņa 3:1-7) Bībelei ir audzējošs spēks kā pārtikai(1.Pētera 2:2) Bībele ir garīga barība dvēselei, neviens Kristietis nevar kļūt spēcīgs savā Kungā, nestudējot Dieva vārdu. Bībele ir dzīvības grāmata, no kuras var smelt ūdeni, barību, visu nepieciešamo barību, un arī atrast visas nepieciešamās atbildes, katrai mūsu dzīves situācijai.(3.Mozus 11:44-45, Jes. 40:6-8, Ps.34)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru